A szezon első tétmeccse vár a röplabdázókra

spigott - 2021. október 14. 12:06

A Dág elleni hazai Magyar Kupa selejtezővel vág neki a 2021/2022-es szezon küzdelmeinek a DKSE felnőtt röplabda csapata ma este fél nyolctól.

Kép forrása: DKSE

Véget ért a felkészülés a DKSE felnőtt röplabda csapata számára, melynek tagjai ma már tétmeccsen húznak szerelést a sportcsarnokban este fél nyolctól. Tomanóczy Tibor együttese az NB I-es Dág ellen méreti meg magát a Magyar Kupa selejtezőjében. A nyáron alaposan megfiatalított dunaújvárosi alakulat bizakodva várja az esti összecsapást, ám mint azt az együttes vezetőedzője a csapat honlapján elárulta, nem vár rájuk könnyű feladat a több rutinos és egykori dunaújvárosi játékossal felálló vendégek ellen:

– Az, hogy a DÁG alacsonyabb osztályban szerepel, senkit ne tévesszen meg, hiszen több rutinos, és egykor Dunaújvárosban játszott játékossal (Kun, Mihucz, Flachner) állnak fel ellenünk, így nem lesz egyszerű a feladatunk. A mérkőzésen taktikus, bátor játékot szeretnék látni, valamint azt, hogy a játékban folyamatosan fejlődünk. Látni szeretném, hogy hogyan javítjuk ki hibáinkat. Fontos, hogy minél jobban bírjuk fizikálisan, és az erőnket a meccs végégig meg tudjuk tartani. Minden szett megnyerésének tudjunk örülni, és ha egyet nyerünk, akkor küzdjünk azért, hogy a többit is sikerüljön behúzni, lépésről lépésre kell haladnunk a lépcsőfokokon. Kell, hogy legyen tartásunk a kiélezett labdameneteknél, hiszen nem arra kell várnunk, hogy az ellenfél rontson, hanem azokat nekünk kell pontokkal befejeznünk. Törekednünk kell arra, hogy a saját játékunkat játsszuk. A Dág elleni mérkőzés kétesélyes, mely azon fog múlni, hogy a végjátékot ki bírja jobban.

A továbbjutás két találkozón dől el, a mai összecsapás visszavágóját két hét múlva, október 14-én este fél nyolctól rendezik meg a Dág otthonában.

A rovat további hírei: Sport

Remek győzelem idegenben

Remek győzelem idegenben

2021. nov. 28.

Kétgólos hátrányból fordított, majd az utolsó pillanatokban szerzett góllal aratott 4-3-as győzelmet a Rákosmente ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Oda a DFVE veretlensége

Oda a DFVE veretlensége

2021. nov. 28.

Óriási csatában kapott ki az emberelőnyeivel remekül gazdálkodó Ferencvárostól a DFVE női vízilabda csapata szombaton este.

Apa-fia párharc Kecskeméten

Apa-fia párharc Kecskeméten

2021. nov. 27.

Idegenben, a Kecskemét otthonában folytatja az Extraliga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Újabb három évig Szabó László maradt az elnök

Újabb három évig Szabó László maradt az elnök

2021. nov. 27.

Egy újabb paralimpiai cikluson át, további három évig Szabó László vezetheti a Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB).

Fontos pontokért utaznak

Fontos pontokért utaznak

2021. nov. 27.

Az őszi idény utolsó mérkőzését játssza a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Rákosmente otthonában vasárnap délután egy órától.

Újabb rangadó előtt

Újabb rangadó előtt

2021. nov. 26.

A tabellán harmadik Ferencváros elleni hazai rangadóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE női vízilabda csapata szombaton este nyolc órától.

A magyar és európai érdekeket képviseli

A magyar és európai érdekeket képviseli

2021. nov. 26.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) frissen megválasztott alelnöke, Nátrán Roland bízik benne, hogy a megbízatásából az általa vezetett magyar szövetség (MOATSZ) és a magyar sportolók a lehető legtöbbet profitálják majd.