Fájó hazai vereség!

spigott - 2021. október 16. 21:15

A második felvonásban sokkal élesebb Siófok hatgólos győzelemmel szomorította a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia drukkereit a két csapat ma délutáni összecsapásán.

Hazai környezetben, a Siófok elleni összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia felnőtt együttese ma délután öt órától. A Vágó-csapat két vesztes meccsel a háta mögött, a javítás reményében vágott neki a mérkőzésnek, méghozzá a remélt feszes, pontos játékkal, s Szalai, Kukucska, Borgyos és Bulath találatai után már 5-1-re vezetett a 6. perc elején. A folytatás kiegyenlítettebb játékot hozott, s bár a vendégek védelme is feljavult, a mieink tartották négygólos fórjukat, így Danyi Gábornak már a 12. percben időt kellett kérnie (6-2). A rövid pauza alatt sajnos rendezte is a sorokat a Balaton-parti alakulat, mely a 16. percre megfelezte hátrányát sőt, mikor újabb hat perc múlva már csak egy gól volt a mieink előnye, már Vágó Attilának is magához kellett hívnia játékosait (10-9). A játékrész hajrája óriási küzdelmet hozott, melyben hiába sikerült Bulath és Farkas révén ismét "meglógni" hárommal, a siófokiak sem akartak leszakadni, a hajrában befogták kézilabdázóinkat, s csak Krupják-Molnár utolsó másodpercekben szerzett góljának köszönhetően tudtunk minimális fórral vonulni a félidei pihenőre.

Farkas Johanna hat gólja sem volt elég a pontszerzéshez! (Vígh Dániel felvételei)

A szoros első felvonás után természetesen a jó folytatásban reménykedtünk, ám kézilabdázóink alaposan beragadtak a második felvonás elején, sorozatban három gólt kaptak, s a 36. percben már a vendégek álltak közelebb a sikerhez (14-16). Bulath és Farkas találataival sikerült ugyan egyenlítenie a Kohásznak, ám a 40. perctől sajnos támadásban és védekezésben sem volt meg a korábban látott pontosság, s ezt könyörtelenül kihasználta a Siófok, mely tíz perc alatt hat gólt szerzett úgy, hogy egyet sem kapott (18-24). A hosszú hazai gólcsendet Farkas törte meg az 50. percben, majd Sustkova és Bulath révén feljött háromra a DKKA, ám a véghajrá ismét az ellenfélé volt, mely egy újabb 4-0-s sorozattal végleg eldöntötte a meccset, s végül 32-26-os győzelemmel vittel el a bajnoki pontokat Dunaújvárosból.

DKKA – Siófok KC 26-32 (14-13)

DKKA: Bartulovic – Kukucska 4, Borgyos 2, Szalai B. 1, Weisheitel 2, Bulath 7, Fodor N. Csere: Hlogyik (kapus), Polics 1, Kazai, Farkas 6, Krupják-Molnár 2, Mrmolja, Matucza, Sustková 1. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.