Visszatérnének a győzelem útjára

spigott - 2021. október 16. 7:30

A felemás bajnoki kezdés után elszántan, a siker reményében várja a Siófok elleni hazai bajnokit a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata.

Két hét szünet után végre folytatódik az NB I-es pontvadászat küzdelemsorozata a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese számára, ráadásul egy nem is akármilyen mérkőzéssel, ugyanis a Siófok gárdája látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba ma délután öt órától. Kézilabdázóink felemásan kezdték az idei szezont, két szép győzelem után két vereség következett a sorban, s bár utóbbi miatt azért ráncolhattuk a homlokunkat, holnapi ellenfelüknél lényegesen nagyobb lehet az elégedetlenség, mert a Balaton-parti gárda eddigi négy találkozójából csak egyet nyert meg, s három alkalommal vereséget szenvedett, így kettő szerzett pontjával csak a tizedik helyet foglalja el a bajnoki tabellán.

Éppen ezért is számíthatunk azonban rendkívül kemény csatára, ugyanis két olyan csapat méri össze egymással erejét, mely javítani szeretné előző heti megingásait, s ezért várhatóan mindent el fognak követni a hazai és a siófoki játékosok is. Együttesünk talán valamivel nyugodtabban nézhet az összecsapás elé, egyrészt a hazai pálya, a hazai drukkerek adta előny miatt, másrészt azért is, mert a két gárda nyári edzőmeccsén Siófokon is le tudta győzni szombati vetélytársát, igaz gyorsan hozzá is tennénk, hogy a bajnoki pontokat nem azért, hanem a mai meccsért osztják.

Az biztos, az elszántsággal nincs baj akadémistáink oldalán, volt idő a felkészülésre is, így játékosunk, Polics Tímea is a győzelemben bízva várja az összecsapást.

– A válogatott szünet miatt több időnk volt felkészülni a Siófok csapatára, előző hét pénteken edzőmeccset is játszottunk a NEKA ifjúsági fiú csapata ellen, ami azt hiszem, hogy jót is tett nekünk, mert a fiúk nagyon erősek, így a védekezésünkön tudtunk csiszolni. Az elmúlt két meccsünket mindenképpen szeretnénk kijavítani és hazai közönség előtt szeretnénk mindenképpen legyőzni a Siófokot. Tudjuk, hogy egy rohanós csapat, meg kell állítani a lerohanásaikat, s kemény védekezéssel felülmúlni őket.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.