Dunaújváros Hetilap

Bölcskei Anna Mária kapta az elismerést

Öcaline - 2021. november 18. 11:59

Az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád Házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai intézményvezetője lett a Szociális Munkáért – Dunaújváros díj kitüntetettje: a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését a csütörtöki közgyűlés elején vette át Bölcskei Anna Mária. A pohárköszöntőn elhangzott: a díjjal az ESZI teljes kollektíváját elismerték!

Dunaújváros közgyűlése minden évben Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat adományoz; az elismerést azon személy kaphatja, aki a városban a szociális munka területén kiemelkedő tevékenységet fejtett ki a lakosság szolgálatában, a közéleti munkában. 

Az intézmény biztonsága

A díjazott személyére bárki javaslatot tehet, ezzel biztosítva a lehető legszélesebb társadalmi részvételt. A díjazott személyéről a közgyűlés döntött – 2021-ben a díjra jelölést kapott Bölcskei Anna Mária, az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád Házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai intézményvezetője. 
Bölcskei Anna Mária pályáját 1995-ben gyermek szakápolóként kezdte Budapesten az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben. 2001-ben szerzett általános szociális munkás diplomát, majd idősellátásból tett szakvizsgát. 2004 óta dolgozik a Dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézményben, mint részlegvezető ápoló, 2013 óta az intézmény vezetője. A közgyűlésen elhangzott méltatás szerint az évek során jó kapcsolatot épített ki a helyi szociális és egészségügyi intézményekkel. Szerepet vállalt a nappali tagozaton és a felnőttoktatásban részt vevő szociális gondozó és ápoló tanulók gyakorlati oktatásában és vizsgáztatásában.
Munkájában a segítő szándék az elsődleges. Kollégái bármikor számíthatnak rá, precizitása, együttműködő készsége, segítőkészsége példaként szolgál mindenki számára.

Empatikus, jó vezetőt díjaztak

Bölcskei Anna munkájáról Báló Józsefné részlegvezető főnővér a következőket mondta:
– Rendkívül örültem, amikor az intézmény vezetője lettél. Igazán empatikus, jó vezető vagy! Az intézményben élők, a dolgozók érdekeit szem előtt tartva hozod meg döntéseidet, időnként hosszan tépelődve. A jogszabályokat folyamatosan követve, abszolút naprakész vagy, mindig lehet hozzád fordulni, ha valamiben kételkedünk. „Az ajtóm mindig nyitva lesz” – ígérted, ami a mai napig így van. Kívánom, hogy maradj mindig ilyen! 
Bölcskei Anna nagy gondot fordít arra, hogy a mindennapokban is megjelenjenek a szociális és egészségügyi szakma által elvárt követelmények. Munkáját empátia, az idősek iránti elkötelezettség, következetesség, kreativitás, igényesség jellemzi, ha kell gyakorlatban (fizikailag) is részt vesz a munkavégzésben. 

Elöl jár a jó példával

Szaktudását szívesen adja át az újabb generációknak. Az idősekkel kialakított kapcsolatában a tisztelet, a következetesség és rugalmasság uralkodik. Emberismeretének és humorának segítségével, minden ellátottal szót ért. Munkatársai körében is tiszteletet vívott ki tudásával, munkabírásával. Solymosi-Bányai Bettina nappali ellátás vezető szerint Bölcskei Anna munkatársaival mindig empatikus, meghallgatja a problémáikat és segít nekik. Munkáját precízen, következetesen, felelősségteljesen végzi. Rugalmasan reagál az új helyzetekre, mindenre talál megoldást.
Az idei év azért is különleges Bölcskei Anna szakmai pályafutását tekintve, hiszen szeptember 18-án volt 25 éve, hogy a szociális szférában közalkalmazottként végzi munkáját – amiért városunk közgyűlése jubileumi elismerésben is részesítette. 

A díjazott Pintér Tamás polgármestertől vette át az elismerést, a díjátadót követő pohárköszöntő során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester mondott köszönetet az ESZI teljes kollektívájának – kiemelten az járványveszély időszakában nyújtott odaadó és áldozatos munkájukért. Gratulálunk a díjazott vezetőnek és az ESZI csapatának!

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.