Dunaújváros Hetilap

Célegyenesben a felkészülés, vasárnap kezdődik az "Adventi forgatag"

Öcaline - 2021. november 26. 18:41

Meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún a Városháza téren vasárnap, a jövő hét közepétől az összes stand, de még a korcsolyapálya is üzembe áll. Tájékoztató.

Az "Adventi forgatag" eseménysorának részleteiről tartott tájékoztatót Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Városháza téren ma délután.

Kigyúlnak a fények

Tette ezt abból az alkalomból, hogy célegyenesbe fordult a felkészülés a programsorozatra – túl sok idő nem jut az előkészületekre, hiszen november 28-án, vasárnap délután 17.30-kor ökumenikus áhítat keretében meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún. A folytatás is mozgalmasnak ígérkezik, ígérte az alpolgármester:
– A karácsonyi vásár december 1-jén, szerdán nyitja meg hivatalosan is a kapuját. A vírus veszélyhelyzet korlátozásai miatt színpadi programokkal, koncertekkel nem készülünk, ugyanakkor hangulatos, az ünnephez illő díszkivilágítás csalogatja a vendégeket a Városháza térre, látványos és fényes attrakciókkal készülünk, ráadásul a Polgármesteri Hivatal toronyháza is fényfestést kap. Szintén újdonság, hogy a Városháza felé vezető főbb útvonalak is díszbe borulnak – közel száz fára helyeznek fényfüzért a karácsonyvárás heteiben.

Az alpolgármester megerősítette: a látványosságok mellett a vásár kínálata is az ünnephez méltó lesz – a tizenhat építményben közel 20 árus portékái csalogatják a karácsonyi vásár vendégeit.

Korcsolyázni is lehet!

Szintén a Városháza téri programot színesíti az a műanyag borítású korcsolyapálya, amelyet szintén az adventi időszakban kezd működni (igaz, a tervek szerint az ünnepek után, egészen februárig üzemel majd). Mint Barta Endre hangsúlyozta, a létesítmény kettős funkcióval működik majd:
– A korcsolyapályát délelőttönként a dunaújvárosi diákok vehetik birtokba, méghozzá térítésmentesen – a lehető legjobb kihasználtság érdekében már felvettük a kapcsolatot a Dunaújvárosi Tankerülettel és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum képviselőivel, jó esély van rá, hogy az intézményi közreműködés révén egy mindenki számára elfogadható és követhető menetrend szerint korcsolyáznak a diákok a Városháza téren. A létesítmény természetesen délutánonként is üzemel, ekkor a lakossági korcsolyázásra nyílik lehetőség – akár saját korival, akár bérelt eszközzel. A pálya méreteiből adódóan egyszerre 50-60 fő kapcsolódhat ki, őszintén remélem, a közönség nagy örömére üzemel majd.

A programsorozat tehát már vasárnap megkezdődik – mindenkit szeretettel várnak a térre!

(Fotó:Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

2022. jan. 22.

Három helyszínen is komoly munkálatok kezdődtek az elmúlt időszakban a város közterein – a DVG szakemberei az Erste Bank mögötti területen és a Gagarin téren metszettek és takarítottak, míg a volt ADU iskola melletti térségben megkezdődött a 70 autó elhelyezését biztosító parkoló kialakítása.

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

2022. jan. 21.

Választási értesítő, névjegyzék, ajánlásgyűjtés, kampányidőszak – választási kisokost állítottunk össze a 2022-es országgyűlési választás előtt, a határidők dzsungelében kalauzunk dr. Molnár Attila jegyző, a helyi választási iroda vezetője volt.

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

2022. jan. 21.

Városunkban már 16 helyszínen adható  le a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj, mindez a "CseppetSem!" program részeként. A cél a környezetszennyezés megelőzése és a környezettudatos magatartás erősítése. 

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

2022. jan. 20.

Összesen 28 tétel szerepelt a közgyűlés előtt az önkormányzat nyílt, majd zárt ülésén a Városháza közgyűlési termében csütörtökön – fajsúlyos tételek egész soráról döntöttek a képviselők.

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

2022. jan. 20.

Megválasztása óta az itt élők hangja kíván lenni a parlamenti patkóban, meghatározó évnek tekinti az ideit az ország, és benne térségünk életében is Kálló Gergely országgyűlési képviselő. Feltett szándéka, hogy érvelő, derűs, a sárdobálást kerülő kampány legyen a választásokig. Interjú.

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

2022. jan. 19.

A nyílt ülésen 23, majd zárt ajtók mögött további 2 tételről dönthetnek a képviselők a Városházán csütörtökön délelőtt.

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

2022. jan. 19.

Az országgyűlési választás kapcsán jelent meg Pintér Tamás polgármester összegzése a város hivatalos oldalán. Mutatom!