Dunaújváros Hetilap

Célegyenesben a felkészülés, vasárnap kezdődik az "Adventi forgatag"

Öcaline - 2021. november 26. 18:41

Meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún a Városháza téren vasárnap, a jövő hét közepétől az összes stand, de még a korcsolyapálya is üzembe áll. Tájékoztató.

Az "Adventi forgatag" eseménysorának részleteiről tartott tájékoztatót Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Városháza téren ma délután.

Kigyúlnak a fények

Tette ezt abból az alkalomból, hogy célegyenesbe fordult a felkészülés a programsorozatra – túl sok idő nem jut az előkészületekre, hiszen november 28-án, vasárnap délután 17.30-kor ökumenikus áhítat keretében meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún. A folytatás is mozgalmasnak ígérkezik, ígérte az alpolgármester:
– A karácsonyi vásár december 1-jén, szerdán nyitja meg hivatalosan is a kapuját. A vírus veszélyhelyzet korlátozásai miatt színpadi programokkal, koncertekkel nem készülünk, ugyanakkor hangulatos, az ünnephez illő díszkivilágítás csalogatja a vendégeket a Városháza térre, látványos és fényes attrakciókkal készülünk, ráadásul a Polgármesteri Hivatal toronyháza is fényfestést kap. Szintén újdonság, hogy a Városháza felé vezető főbb útvonalak is díszbe borulnak – közel száz fára helyeznek fényfüzért a karácsonyvárás heteiben.

Az alpolgármester megerősítette: a látványosságok mellett a vásár kínálata is az ünnephez méltó lesz – a tizenhat építményben közel 20 árus portékái csalogatják a karácsonyi vásár vendégeit.

Korcsolyázni is lehet!

Szintén a Városháza téri programot színesíti az a műanyag borítású korcsolyapálya, amelyet szintén az adventi időszakban kezd működni (igaz, a tervek szerint az ünnepek után, egészen februárig üzemel majd). Mint Barta Endre hangsúlyozta, a létesítmény kettős funkcióval működik majd:
– A korcsolyapályát délelőttönként a dunaújvárosi diákok vehetik birtokba, méghozzá térítésmentesen – a lehető legjobb kihasználtság érdekében már felvettük a kapcsolatot a Dunaújvárosi Tankerülettel és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum képviselőivel, jó esély van rá, hogy az intézményi közreműködés révén egy mindenki számára elfogadható és követhető menetrend szerint korcsolyáznak a diákok a Városháza téren. A létesítmény természetesen délutánonként is üzemel, ekkor a lakossági korcsolyázásra nyílik lehetőség – akár saját korival, akár bérelt eszközzel. A pálya méreteiből adódóan egyszerre 50-60 fő kapcsolódhat ki, őszintén remélem, a közönség nagy örömére üzemel majd.

A programsorozat tehát már vasárnap megkezdődik – mindenkit szeretettel várnak a térre!

(Fotó:Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

2022. okt. 01.

A közelmúltban szárba szökkent önkormányzati kezdeményezés célja, hogy aktivizálja a helyi erőket – bevallottan "A tiszta Dunaújvárosért!” jelszavával! Felhívás.

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

2022. okt. 01.

Több fontos előírás és tilalom, valamint néhány jelentős kérés kapcsolódik az éppen ma kezdőd periódushoz.

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.