Fényes érmek a fővárosból

spigott - 2021. november 15. 17:05

Kiválóan szerepeltek a DKSE ifjú tornászai a hétvégén megrendezett utánpótlás országos csapatbajnoki és egyéni versenyeken.

Két országos versenyen mérették meg magukat a DKSE ifjú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén. A Budapesten megrendezett szombati leány gyermek, kezdő-haladó, serdülő I. osztályú országos csapat és egyéni bajnokságon Badics Réka, Rábavölgyi Zoltánné és Hunyady-Turcsik István tanítványai vágtak neki a viadalnak, s alaposan ki is tettek magukért, ugyanis a serdülő lányok mezőnyében a Benkő Boglárka, Fehér Lili, Mayer Eszter, Szij Emese, Tóth-Pál Rebeka összeállítású DKSE-s csapat minden vetélytársát megelőzve végzett az első helyen az előírt és a szabadon választott programban is.

Fehér Lili, Szij Emese, Benkő Boglárka, Mayer Eszter, Tóth-Pál Rebeka

Nem csak csapatban, egyéniben is kiválóan szerepeltek fiataljaink, ugyanis szabadon választott egyéni összetettben Mayer Eszter diadalmaskodott, Fehér Lili a negyedik, míg Szij Emese a hatodik helyen fejezte be a küzdelmeket. Az egyéni összetett mellett a szerenkénti finálékban is kitettek magukért a DKSE tornászai, akik közül Tóth-Pál Rebeka korláton, Mayer Eszter gerendán végzett a második helyen, Fehér Lili ugrásban a negyedik, míg Szij Emese gerendán az ötödik, talajon a hatodik helyet szerezte meg.

Tombor Anna Léna, Szij Emma Virág, Kiss Federika Dóra, Kálmán Olívia, Kiss Nóra (Képek forrása: DKSE)

Vasárnap már a 2011-2012-es korosztály tehetségeire várt feladat a Zsebibaba Budapest-Vidék országos csapatbajnokságon. A nyolc együttest felvonultató mezőnyben ismét kiválóan szerepeltek a DKSE fiataljai, akik nem sokkal lemaradva a győztes Békéscsaba mögött, a rendkívül előkelő második helyen végeztek, s mint azt Szőke Nóra edző elárulta, mivel mindenki rontás nélkül végezte el gyakorlatát, maximálisan elégedett lehetett a versenyen résztvevő dunaújvárosi tornászokkal.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.