Megyei rangadó előtt a Kohász

spigott - 2021. november 12. 17:04

Az Alba FKC elleni hazai összecsapáson nyújtaná tovább győzelmi szériáját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, szombaton délután öt órától.

Úgy tűnik, kezd kilábalni a közelmúltban látott hullámvölgyből a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely legutóbbi két bajnokiján egyaránt győzelmet aratott, majd a Magyar Kupában is sikerült továbbjutnia a sorozat negyedik fordulójába. Vágó Attila gárdája így nyolc bajnokit követően négy sikerrel és négy vereséggel áll a tabella nyolcadik helyén úgy, hogy csak rosszabb gólkülönbségével szorul a Vác, az MTK, valamint a Kisvárda mögé.

Kézilabdázóink hazai pályán nyújthatják tovább győzelmi sorozatukat, ugyanis szombaton délután öt órától megyei riválisukat, az Alba FKC gárdáját látják vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A székesfehérvári alakulat négy vereséggel kezdte az idei szezont, ám legutóbbi három meccsén öt pontot szerzett úgy, hogy a Kisvárdát és a Szombathely legyőzte, míg az MTK ellen a fővárosban ért el döntetlent, vagyis egyre jobb formába kerülve várják a mieink elleni csatát.

Képek: DO-archív

Hazai pályán azonban csak a győzelem lehet célja együttesünknek, s mint azt Vágó Attila vezetőedző elárulta, a két pont megszerzésének reményében lépnek pályára az Alba FKC ellen is: – A székesfehérváriak is hasonló cipőben járnak, mint mi, már ami a terhelést illeti, hiszen a hét közben ők is kupameccset játszottak. Hazai pályán azonban folytatnunk kell a jó szériánkat, talán az őszi teljesítményünkre is fel tudnánk tenni a koronát, ha megvernénk őket, s természetesen ez is a célunk a szombati találkozón. Sokat jelentett a legutóbbi találkozókon a B-közép szurkolása, csakúgy, mint az utánpótlás játékosainké, illetve a többi szurkolóé, az ő segítségük is kellett a közelmúlt sikereihez, bízom benne, hogy ismét számíthatunk rájuk.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.