Nem volt esély a bajnok ellen

spigott - 2021. november 8. 7:31

A címvédő Pénzügyőr simán, három szettben győzte le a DKSE felnőtt röplabdázóit az Extraliga vasárnap esti fordulójában.

Kép: DO-archív

A szezon eddigi legnehezebb feladata várt a DKSE felnőtt röplabda csapatára az Extraliga legutóbbi fordulójában, ugyanis Tomanóczy Tibor együttese a címvédő Pénzügyőr otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket vasárnap este hat órától.

Az összecsapás esélyese egyértelműen a házigazda volt, mely ennek megfelelően is vágott neki a mérkőzésnek, s hiába kért időt kétszer is a DKSE szakvezetője a szett elején, pár perc játékot követően már 10-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A házigazdák a folytatásban sem vették le a lábukat a gázpedálról, s ugyan elkezdte gyártani a pontokat a DKSE is, a címvédő folyamatosan növelte előnyét, s végül negyed óra alatt, 25-9-re behúzta az első felvonást.

A fordulást követően úgy tűnt, hogy sikerül tartani a lépést a fővárosiakkal, ám hiszen a szett derekához közeledve mindössze kettő ponttal vezetett a házigazda, ám 11-9 után nagyon beragadtak a dunaújvárosi fiatalok, s a vendéglátók egy 5-0-s sorozattal újra meglógtak, majd előnyüket fokozatosan növelve 25-12-re megnyerték ezt a játékot is. A harmadik etap hozta a legkiegyenlítettebb csatát, melyben hiába vezetett többször is együttesünk, 12-12 után ismét átvette az irányítást a Pénzügyőr, mely 20-13-ra meglépett a Tomanóczy-csapattól, s innen már biztosan tartva előnyét, 25-17-es szettsikerrel nyerte meg a találkozót is.

Pénzügyőr SE – DKSE 3-0 (9, 12, 17)

DKSE: Farkas, Tamási, Kisházi, Tajti, Hatvany, Kecskeméti, Sümegi (liberó). Csere: Winter, Dulcz, Pintér, Szabó, Tóth, Béres. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.