Dunaújváros Hetilap

Önkormányzati támogatás a város nyugdíjasainak

Öcaline - 2021. november 30. 18:17

Idén is támogatja az ünnepi időszakban a nyugdíjasokat a város önkormányzata. A témáról Pintér Tamás polgármester tartott tájékoztatót ma kora délután; a támogatásra 70 millió forintot fordítanak a város költségvetéséből.

Megkezdődött az adventi és a karácsonyi készülődés – a város nyugdíjasait idén is pénzbeli támogatásban részesíti az önkormányzat. A témáról Pintér Tamás polgármester tartott tájékoztatást a Városházán ma délután.

Nemes gesztus az elődöknek

A város első embere a nyugdíjasoknak folyósítandó önkormányzati támogatásról elmondta, ez egy gesztus értékű segítségnyújtás az elődöknek:
– Amikor úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a nyugdíjasokat, akkor egyúttal arról is határoztunk, hogy lehetőségeinkhez mérten köszönetet mondjunk azoknak, akik felépítették városunkat, illetve felnevelték a még most is aktív generációkat.

Fogadják szeretettel!

Pintér Tamás kiemelte, az önkormányzati támogatás kapcsán elmondta, a források előteremtése a közismert és már többször emlegetett kormányzati elvonások miatt nem volt egyszerű, de kötelességüknek érezték, hogy fedezetet biztosítsanak a támogatásra:
– Bár a város anyagi helyzete továbbra sem nevezhető rózsásnak, ám úgy éreztük, a várost építő korosztály, elődeink, szüleink és nagyszüleink generációja megérdemli, hogy legalább ilyen jelképes összeggel segítsük őket. Áldott adventi időszakot, meghitt karácsonyvárást kívánok nekik – a támogatást nagy szeretettel adjuk, és kérem, kapják is, fogadják is nagy-nagy szeretettel!

Szeptemberben döntöttek – és már folyósítják

Az önkormányzati döntések sorában a szeptemberi közgyűlésen született javaslat az időskorúak önkormányzati támogatásáról. Ebben a közgyűlés úgy határozott, hogy karácsony ünnepe alkalmából decemberben az időskorúak számára egyszeri pénzbeli támogatást biztosít. 
A támogatás mértéke az érintett nyugdíjas szociális rászorultságától függ – a tájékoztatón a polgármester is kiemelt, a legalacsonyabb nyugdíjjal rendelkezők kapják a magasabb összeget –, a támogatásra 70 millió forintot különített el az önkormányzat a költségvetésből. A pénzbeli támogatás eredendően opcionális, vagyis csak akkor adható, ha arra fedezet biztosítható a városi költségvetésből – erről külön is dönteni kellett a képviselőknek. A döntés szintén a már említett szeptemberi ülésen született meg: közgyűlési határozat rendelkezik arról, hogy a támogatás fedezete rendelkezésre áll a büdzsében.

A támogatások folyósítását már az ünnepi időszak elején megkezdte a posta: hétfő óta folyamatosan kapják az önkormányzat karácsonyi segítségét az érintettek, mondta a mai tájékoztatón a polgármester. 

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.