Végül nem borult a papírforma

spigott - 2021. november 12. 7:30

Ijesztő kezdés után remek küzdelemben szorongatta meg a Kazincbarcika együttesét a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga csütörtök esti fordulójában.

A Challenge Kupában is érdekelt Kazincbarcika elleni hazai összecsapással folytatta az Extraliga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata csütörtök este nyolc órától. A Dunaújvárosi Sportcsarnok nagytermében megrendezett mérkőzés azonban igen ijesztően kezdődött Tomanóczy Tibor fiatal együttese számára, ugyanis a vendégek villámrajtot vettek, s alig tel el pár perc a találkozóból, mikor már 6-2-es barcikai fórt mutatott az eredményjelző. Hiába kért időt vezetőedzőnk, a vendégek lendülete csak nem akart megtörni, így a Vegyész folyamatosan növelte előnyét, s végül simán, 25-9-re be is húzta az első játékot.

A szünetben átszervezte csapatát Tomanóczy Tibor, s szinte varázsütésre óriásit változott a játék képe a folytatásra. A második etapban óriásit javultak röplabdázóink, akik támadásban és blokkban is ellenfelük fölé nőttek, s hiába kért időt a vendégek mestere, a szett derekán már öt ponttal állt jobban ellenfelénél a DKSE (12-7). Szárnyaltak ekkor a hazai játékosok, szinte minden összejött a mieinknek, már nyolc ponttal is vezettek, s úgy tűnt, hamar össze is jön az egyenlítés (24-16). Ekkor azonban jött egy kisebb hullámvölgy, a szett befejezése előtt megremegtek a kezek, ám hiába szerzett sorozatban öt pontot a Kazincbarcika, Szabó Péter eredményes támadása végül lezárta a szettet (25-21).

Végh Zoltán felvételei

A lendület a harmadik játszmára is megmaradt, korán megszerzett előnyét nemcsak tartotta, hanem növelni is tudta együttesünk, mely egészen a szett hajrájáig tartani tudta három-négypontos előnyét (16-12). Toronyai Miklós pályára küldte légiósait is, s az ő beszállásuk sajnos jótékony hatással volt a társakra is, mert a vendégek sorozatban szerezték pontjaikat, előbb egalizáltak, majd fordítottak, s végül 25-21-es részsikerrel vették át újra a vezetést. Az újabb térfélcsere után a szett derekáig tartotta lépést ellenfelével a fiatal dunaújvárosi alakulat (12-14), ám ezt követően ismét meglépett az egyébként óriásit küzdő Tomanóczy-csapattól a VRCK, mely a negyedik etapot 25-18-ra megnyerve aratott 3-1-es győzelmet.

DKSE – VRC Kazincbarcika 1-3 (-9, 21, -21, -18)

DKSE: Farkas, Tamási, Kisházi, Tajti, Hatvany Zs., Kecskeméti, Sümegi (liberó). Csere: Dulcz, Juhász, Pintér, Szabó, Tóth, Winter, Béres (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.