Dunaújváros Hetilap

Dr. Haász Cecília kapta a Dunaújváros Egészségügyéért díjat

Öcaline - 2021. december 16. 10:10

Az évtizedek óta a városban praktizáló fogorvos érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését – dr. Haász Cecília fogorvos a díjat a közgyűlés elején vehette át.

Dunaújváros közgyűlése minden évben Dunaújváros Egészségügyéért díjat adományoz – az elismerés a város egészségügyi intézményeiben dolgozó, illetve a városban magánpraxist folytató orvosnak, közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozónak, vagy kollektívának adományozható. 2021-ben a díjat dr. Haász Cecília fogorvos érdemelte ki a közgyűlés korábbi döntése szerint – a díjátadó ünnepséget ma délelőtt, a közgyűlés nyílt ülése előtt tartották a Városházán; az alábbiakban az eseményen elhangzott méltatással gratulálunk az elismeréshez! 
Dr. Haász Cecília 1963-ban született Dunaújvárosban; középiskolai tanulmányait befejezve Budapestre költözött, ahol a SOTE fogorvosi karán szerzett diplomát 1989-ben, majd két év múlva szakvizsgát tett fog-és szájbetegségekből. Tanulmányaival párhuzamosan a dunaújvárosi Építők úti fogászati szakrendelésen kezdett dolgozni, mint körzeti fogorvos. 
1995-től a dunaújvárosi kórház szájsebészeti szakrendelésén folytatta pályáját és 2000-ben sikeres szakvizsgát tett. Kórházi évei alatt több szakmai kongresszuson is részt vett előadóként. 2014-től magánpraxisban dolgozik. 
Empatikussága és emberséges bánásmódja kiemelkedő, méltán vívta ki páciensei megbecsülését. Betegcentrikus szemléletével, szakmai elhivatottságával, feddhetetlen etikai magatartásával példát mutat a fogorvosi szakma képviselőinek. 
Szakmai munkájának ellátása során türelmes, segítőkész, a fogászati problémákkal hozzáfordulók rendkívül nagy tudású , a betegek egyéni problémáját sikeresen megoldó szakember kezelésében részesülnek. Megbecsült és köztiszteletben álló orvosa Dunaújvárosnak. 
"Betegközpontú életpályája, kimagaslóan humánus személyisége, a szakma iránti mindenkori alázata példaképül szolgálhat minden, a fogorvos szakmában dolgozónak. Emberi, erkölcsi kvalitásai példamutatóak, kollegiális kapcsolatai széleskörűek és barátiak. Munkabírása rendkívüli, magatartása betegközpontú, kollégáival szemben korrekt és etikus.  Mindennapi, felelősségteljes munkájával , emberi magatartásával, kiemelkedő szakmai tudásával, példamutató jellemével, szolgálatkészségével, az egészségügyben nélkülözhetetlen empátiájával sokat tett az orvoskar fejlődéséért, tekintélyének megtartásáért. Mindennapi munkáját orvosi rendelőjében nyugalom, fájdalommentes kezelések jellemzik. Minden egyes kezelés alkalmával fájdalom nélkül, elégedett páciensként, jó hangulatban hagytam el a rendelőjét" – vallott dr. Haász Cecíliáról egyik páciense, Kundakker Ferencné pedagógus. 
Dr. Vajda Gabriella úgy fogalmazott dr. Haász Cecíliát illetően, hogy a szakmai oldal mellett még fontosabb az emberi oldala – a segítői szándék és az empátia. 
Emberiessége nem csak a páciensei, az állatok iránt is példaértékű. Nagy állatbarát; állatmenhelyek és segítő szervezetek állandó támogatója. Wachterné Erika fogorvosi asszisztens 40 éve dolgozik dr. Haász Cecíliával – együttműködésüket így méltatta: "Szavak nélkül is megértjük egymást, igazi csapatmunka a miénk. Dr. Haász Cecília munkájában a fő szempont a minőség, a segíteni akarás. Kiemelkedő szakmai felkészültsége, empatikussága teszi igazán szerethetővé. Betegeit legnagyobb tudása szerint látja el, de ezen felül még a lelküket is ápolja, ennek érdekében pszichológiai tanulmányokat is végez. Mindenkor, mindenben számíthatunk rá."

Dr. Haász Cecília a Dunaújváros Egészségügyéért díjat Pintér Tamás polgármestertől vehette át az ünnepségen, a díjazott évtizedes szakmai pályáját az átadási ceremóniát követő pohárköszöntő során kollegiális barátsággal dr. Székely Károly, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke méltatta.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.