Szoros siker az edzőmeccsen

spigott - 2021. december 11. 8:04

Szinte végig vezetve aratott 25-23-as győzelmet az Alba FKC elleni székesfehérvári felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kép: DO-archív

Második téli edzőmérkőzését játszotta a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely a megyei rivális Alba FKC otthonában lépett pályára pénteken este hat órától. Vágó Attila gárdájából ezúttal Dominika Mrmolja, Horváth Gréta, Jana Sustkova, Polics Tímea hiányzott, míg Bulath Anita ugyan már leült a kispadra, pályára azonban nem lépett a találkozón.

Melyet egy 3-0-s sorozattal kezdtek az akadémisták, akik a folytatásban is sokkal jobban, pontosabban játszottak ellenfelüknél, s az első játékrész derekán már öt góllal, 8-3-ra vezettek. Ekkor talált magára valamelyest a fehérvári alakulat, mely feljavuló támadójátékának köszönhetően visszajött ugyan egyre, de a hajrát jobban bírta együttesünk, így a szünetre 14-16-os állással vonultak a felek.

A térfélcserét követően a védelmek és a kapusok kerültek főszerepbe, de kézilabdázóink ennek ellenére is tartották fórjukat sőt, még növelni is tudták azt (16-20). A hazaiak persze nem adták fel a küzdelmet, a meccs utolsó perceiben kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették, ám erre is volt válasza együttesünknek, mely Borgyos és Kazai góljaival, illetve Hlogyik védéseivel fordított, s végül 25-23-ra megnyerte a küzdelmes összecsapást.

Alba FKC – DKKA 23-25 (14-16)

DKKA: Bartulovic, Hlogyik, Wéninger (kapusok), Borgyos 6, Farkas 6, Fodor 1, Kazai 2, Kiss, Krupják-Molnár 1, Kukucska 1, Matucza 1, Nick, Szalai 3, Takács 4, Weisheitel. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.