Dunaújváros Hetilap

A szeretet hetében is várják a véradókat

Öcaline - 2022. január 30. 9:20

Több délutáni alkalom, egy rendkívüli véradás és két vidéki helyszín – nem lehet akadálya, hogy aki teheti, személyesen is igazolja, mennyire menő dolog megmenteni három életet. Ráadásul a jubiláló véradókat is folyamatosan köszöntik!

Lényegében megállás nélkül szervezik a véradások alkalmait, februárban is terjedelmese menetrenddel készülnek, hangsúlyozta el érdeklődésünkre Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi szervezetének vezetője.

Közösségi alkalmat is teremtenek 

Több lehetőség nyílik arra februárban, hogy a véradó választani tudjanak – elfoglaltságától függően a délelőtti vagy a délutáni véradási időpontok közül, ráadásul újabb rendhagyó közösségi alkalom is szerepel a donortoborzó listán, árulta el a területi vezető:
– Az utóbbi időben népszerűvé váltak a délutáni váradások, most több ilyen is szerepel a februári listán, emellett két vidéki helyszínen is nagyon várjuk véradóinkat! A korábban beígért „nagy durranás” is februárban esedékes: az MMK által szervezendő Szeretet hete programjainak körében a szokásos jó hangulatú közösségi véradásra várunk mindenkit február 15-én. Örömmel csatlakoztunk a programsorozathoz, úgy gondoltuk, az önzetlen szeretet kifejezésének, megnyilvánulásának jó példája és bizonyítéka lehet a véradás – hiszen ezzel három embertársunk életét is megmenthetjük!  

Itt a februári menetrend

Lássuk a havi véradási tervet – mint a terjedelmes listából kitetszik, februárban is akad alkalom arra, hogy segítsünk ismeretlen embertársainkon!

február 1., 7-11 óra – DAK Sándorháza
február 3., csütörtök 13-15  óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 8., kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 10., csütörtök 13-15 óra  – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 10., csütörtök 13.30-17 óra – Perkáta, Orvosi rendelő (Dózsa György utca 10-12.)
február 14., hétfő 13.30-17 óra – Adony, Művelődési ház (Rákóczi utca 28.)
február 15., kedd 14-18 – A szeretet hete jegyében rendhagyó véradás az MMK-ban (Apáczai Csere János utca 11.)
február 17., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 22., kedd  13-15  óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 24., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)

Köszönet és köszöntés a jubilálóknak

Feth Katalin kérdésünkre kiemelte, a jubiláló véradók köszöntése is folyamatosan tart a dunaújvárosi szervezet helyi irodájában, valamint a kiszállások alkalmával is:
– Nagyon sokszor hangsúlyoztuk már, hogy nagyon fontos az új véradók bevonása – e téren örömmel mondhatom, hogy szinte minden alkalmon feltűnik újonnan csatlakozó –, ugyanakkor az egész véradási program egyik legfontosabb alappillérét azok a segítők adják, akik rendszeresen segítenek embertársaikon. Nekik így év elején folyamatosan, személyesen köszönjük meg eddigi önzetlen segítségnyújtásukat – és jelképes ajándék kíséretében további jó egyészséget kívánunk nekik. Várjuk vissza őket!
A területi szervezettől kapott névsor alapján közöljük a jubiláló véradók listáját – négy nagy részletben!

Nyolcvan alkalom feletti véradók
134 Tóth Kálmán; 128 Szulik Ferenc; 127 Hegyesi László; 121 Tarány Gábor István; 118 Szabó László; 116 Csőgér Sándor; 113 Grőb János; 113 Lovász János; 112 Pászti István; 109 Pénzes István Levente; 102 D. Tóth Pál; 101 Keményfi László; 100 Csepeli Gyula; 100 Földi Róbert István; 100 Danicska Sándor; 96 Füzes Barnabás; 92 Szili János; 90 Bálint János; 90 Boros József; 90 Berke Zoltán; 88 Sági Attila; 87 Vicai Tibor; 87 Bukor Attila; 86 Oláh János; 86 Csókás Marcell; 85 Pjéter Tamás; 80 Enyedi Gábor80; Szentandrássy Gyula

Hetvenszeres véradók
Ágoston Miklós; Cislo Waldemar Ádám; Horváth Róbert; Molnár József; Vass Tamás

Hatvanszoros véradók
Halupka Judit; Hujber Nándor; Schuszter Krisztina; Kassai Zsolt; Turi Sándor; Herényi Attila; Pál Attila; Fabók Zoltán; Konsanszki László; Cséri István; Kenyér Hajnalka Mária; Morva Ferenc

Ötvenszeres véradók
Éliás Viktor; Böhm Krisztina; Cselényi Zoltán; Czakó Norbert; Lódri István; Németh Zoltán; Szabó József; Tóth József; Varga Ferenc; Mészáros József; Fogarasi Csabáné; Lestár Ferencné; Szabó Ferenc; Szabó Lászlóné; Száki Tibor; Sebestyén István András; Szalados Károly; Király Sándorné; Boromissza Zoltán; Bárdi Zoltán; Elek Miklós; Rideg Tamás; Varga Zoltán; Németh Erzsébet

Alkalmi galériánk képei a jubilálók köszöntésein készültek. A galéria bővül, hiszen vért adni menő – kövesd a ragyogó példákat, ments meg három életet! 

(Fotó: Végh Zoltán)

A jubiláló véradók köszöntése

A jubiláló véradók köszöntése - fotó:
A jubiláló véradók köszöntése - fotó:
A jubiláló véradók köszöntése - fotó:
A jubiláló véradók köszöntése - fotó:
A jubiláló véradók köszöntése - fotó:

A rovat további hírei: Közélet

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

2023. jan. 27.

Szabó Zsolt, városunk gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be egy december végi egyeztetésről Bartal Tamással, az Építési és Beruházási Minisztérium helyettes államtitkárával, melynek témája Dunaújváros közlekedési koncepciója volt. 

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

2023. jan. 27.

A Székesfehérvári Törvényszék január 12-én tette közzé a Cégközlönyben a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DVCSH Kft.) felszámolásának elrendelését. Fontos a dátum, máris kiderül, miért!

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

2023. jan. 27.

Régi-új helyszínen szerveztek véradást városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Petőfi iskolát kereshették fel a napokban azok az önkéntesek, akik vállalták a "csapolást" három embertársuk megmentése érdekében. Hangkép.

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.