Dunaújváros Hetilap

A szeretet hetében is várják a véradókat

Öcaline - 2022. január 30. 9:20

Több délutáni alkalom, egy rendkívüli véradás és két vidéki helyszín – nem lehet akadálya, hogy aki teheti, személyesen is igazolja, mennyire menő dolog megmenteni három életet. Ráadásul a jubiláló véradókat is folyamatosan köszöntik!

Lényegében megállás nélkül szervezik a véradások alkalmait, februárban is terjedelmese menetrenddel készülnek, hangsúlyozta el érdeklődésünkre Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi szervezetének vezetője.

Közösségi alkalmat is teremtenek 

Több lehetőség nyílik arra februárban, hogy a véradó választani tudjanak – elfoglaltságától függően a délelőtti vagy a délutáni véradási időpontok közül, ráadásul újabb rendhagyó közösségi alkalom is szerepel a donortoborzó listán, árulta el a területi vezető:
– Az utóbbi időben népszerűvé váltak a délutáni váradások, most több ilyen is szerepel a februári listán, emellett két vidéki helyszínen is nagyon várjuk véradóinkat! A korábban beígért „nagy durranás” is februárban esedékes: az MMK által szervezendő Szeretet hete programjainak körében a szokásos jó hangulatú közösségi véradásra várunk mindenkit február 15-én. Örömmel csatlakoztunk a programsorozathoz, úgy gondoltuk, az önzetlen szeretet kifejezésének, megnyilvánulásának jó példája és bizonyítéka lehet a véradás – hiszen ezzel három embertársunk életét is megmenthetjük!  

Itt a februári menetrend

Lássuk a havi véradási tervet – mint a terjedelmes listából kitetszik, februárban is akad alkalom arra, hogy segítsünk ismeretlen embertársainkon!

február 1., 7-11 óra – DAK Sándorháza
február 3., csütörtök 13-15  óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 8., kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 10., csütörtök 13-15 óra  – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 10., csütörtök 13.30-17 óra – Perkáta, Orvosi rendelő (Dózsa György utca 10-12.)
február 14., hétfő 13.30-17 óra – Adony, Művelődési ház (Rákóczi utca 28.)
február 15., kedd 14-18 – A szeretet hete jegyében rendhagyó véradás az MMK-ban (Apáczai Csere János utca 11.)
február 17., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 22., kedd  13-15  óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
február 24., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)

Köszönet és köszöntés a jubilálóknak

Feth Katalin kérdésünkre kiemelte, a jubiláló véradók köszöntése is folyamatosan tart a dunaújvárosi szervezet helyi irodájában, valamint a kiszállások alkalmával is:
– Nagyon sokszor hangsúlyoztuk már, hogy nagyon fontos az új véradók bevonása – e téren örömmel mondhatom, hogy szinte minden alkalmon feltűnik újonnan csatlakozó –, ugyanakkor az egész véradási program egyik legfontosabb alappillérét azok a segítők adják, akik rendszeresen segítenek embertársaikon. Nekik így év elején folyamatosan, személyesen köszönjük meg eddigi önzetlen segítségnyújtásukat – és jelképes ajándék kíséretében további jó egyészséget kívánunk nekik. Várjuk vissza őket!
A területi szervezettől kapott névsor alapján közöljük a jubiláló véradók listáját – négy nagy részletben!

Nyolcvan alkalom feletti véradók
134 Tóth Kálmán; 128 Szulik Ferenc; 127 Hegyesi László; 121 Tarány Gábor István; 118 Szabó László; 116 Csőgér Sándor; 113 Grőb János; 113 Lovász János; 112 Pászti István; 109 Pénzes István Levente; 102 D. Tóth Pál; 101 Keményfi László; 100 Csepeli Gyula; 100 Földi Róbert István; 100 Danicska Sándor; 96 Füzes Barnabás; 92 Szili János; 90 Bálint János; 90 Boros József; 90 Berke Zoltán; 88 Sági Attila; 87 Vicai Tibor; 87 Bukor Attila; 86 Oláh János; 86 Csókás Marcell; 85 Pjéter Tamás; 80 Enyedi Gábor80; Szentandrássy Gyula

Hetvenszeres véradók
Ágoston Miklós; Cislo Waldemar Ádám; Horváth Róbert; Molnár József; Vass Tamás

Hatvanszoros véradók
Halupka Judit; Hujber Nándor; Schuszter Krisztina; Kassai Zsolt; Turi Sándor; Herényi Attila; Pál Attila; Fabók Zoltán; Konsanszki László; Cséri István; Kenyér Hajnalka Mária; Morva Ferenc

Ötvenszeres véradók
Éliás Viktor; Böhm Krisztina; Cselényi Zoltán; Czakó Norbert; Lódri István; Németh Zoltán; Szabó József; Tóth József; Varga Ferenc; Mészáros József; Fogarasi Csabáné; Lestár Ferencné; Szabó Ferenc; Szabó Lászlóné; Száki Tibor; Sebestyén István András; Szalados Károly; Király Sándorné; Boromissza Zoltán; Bárdi Zoltán; Elek Miklós; Rideg Tamás; Varga Zoltán; Németh Erzsébet

Alkalmi galériánk képei a jubilálók köszöntésein készültek. A galéria bővül, hiszen vért adni menő – kövesd a ragyogó példákat, ments meg három életet! 

(Fotó: Végh Zoltán)

A jubiláló véradók köszöntése

A jubiláló véradók köszöntése - fotó:
A jubiláló véradók köszöntése - fotó:
A jubiláló véradók köszöntése - fotó:
A jubiláló véradók köszöntése - fotó:
A jubiláló véradók köszöntése - fotó:

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!