Calvadost minden konyhába?!

doszerk - 2022. január 14. 16:11

Izgalmas italokban nincs hiány, s ezek népes táborát erősíti a Calvados is. +18 (X)

Különleges brandy, amelynek jó hatása van a gyomorra nézve is, valamint a konyhában is nagy hasznát vehetjük időnként, ha kedveljük a lenyűgöző ízeket!

Mi is az a Calvados?

Alapvetően alma, illetve alma-körte brandy, amelyet párlással készítenek, majd fahordókba zárnak. A Calvadosnak sokféle színe lehetséges, az egészen világos aranysárgától a karamelles, mézes árnyalatokig. Nagyon fontos, hogy ezt az italt mindenképpen lélegeztetni kell kóstolás előtt, mivel nagymértékben megváltoztatja így az ízét. Nagyjából 40%-os alkoholtartalomra kell számítani, italként történő szervírozásához a 18-20 fokos hőmérséklet javasolt.

Aperitif vs. digestif, avagy a kategóriák átka

A “melyik italt mikor fogyasszunk?” kérdés sokakat foglalkoztat. Bár önmagában az is izgalmas téma, hogy mekkora jelentőséget kell tulajdonítani az egyes kategóriáknak, főleg olyankor, amikor egy ital - ha szeretnénk - egyikbe is, másikba is nagyon jól beleillik. Ahogy a Calvados-ra is történetesen teljesen illik az étkezés előtti és az étkezést követő isteni ital elnevezés is.

Hogyan lehet egy ital egyszerre mindkettő?

Sok más italhoz hasonlóan a Calvados is gyümölcsből készített nedű - jellemzően körte vagy alma felhasználásával -, s ez azt is jelenti, hogy megőrzött némi savasságot ezekből. A savas jelleg pedig tökéletessé teszi arra is, hogy pozitív hatást gyakoroljon a gyomorra! 

Így aztán kifejezetten jó ötlet étvágyfokozóként fogyasztani, miközben ideális segítséget nyújt olyankor is, amikor a gyomor telítettségét szeretnénk kissé enyhíteni vele. Hogy mindenhez még elképesztően ízletes is? Úgy tűnik, lehet valami egyszerre ínycsiklandó és még hasznos is, s ennek kitűnő példája a Calvados. A Prémium Italnagykereskedés Online Calvados kínálatában ráadásul hatalmas választék fogad, így biztos meg fogod találni a kedvencedet is közöttük.

Remek, tehát a Calvados egy izgalmas, ugyanakkor étvágyat fokozó és emésztést serkentő ital, tehát tagadhatatlanul kiváló társ egy vendégségbe. Na de mit keres a konyhában?

Miért nagyszerű ötlet, ha a konyhában is tartasz egy üveggel?

Nem azért, hogy titokban kóstolgathasd! Sokkal inkább az elképesztő, aromafokozó hatásának köszönheti, hogy kávézás és főzés közben is nagy becsben van tartva!

Fantasztikus recepteket próbálhatsz ki a Calvados felhasználásával, mint amilyen például a calvadosos csirke almával és burgonyával, s természetesen nyugodtan teret engedhetsz a fantáziádnak és a kreativitásodnak is. S bár alapvetően nem idegen a főzéstől a különféle alkoholos italok felhasználása, az határozottan nem mindegy, hogy mit mivel párosítunk! A Calvados leginkább a gyümölcsös ízek tengerében domborítja ki fantasztikusan a különböző zamatokat.

Légy merész, és próbáld ki a Calvados mesés ízeit, a poharadba töltve és az ételeidet ízesítve egyaránt!

A rovat további hírei: Mozaik

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X) 

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

2022. szep. 23.

Több mint hetven árus kínálja a portékáját az őszköszöntő eseményen – a termelői piac és kézműves vásár a Szalki-szigetre tér vissza szombaton délután!

Miért jó a szakállbeültetés?

Miért jó a szakállbeültetés?

2022. szep. 22.

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

2022. szep. 21.

A PMP vizsgára való felkészülés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen rengeteg kérdésre kell rövid idő alatt választ adni. (X) 

A mopsz egy elbűvölő mókamester

A mopsz egy elbűvölő mókamester

2022. szep. 20.

A mopszot vidám természete, és külső jellegzetességei teszik annyira közkedveltté. Ki tudna ellenállni egy ilyen ráncos arcú, rövid orrú teremtésnek? (X)

DSTV: ünnepi ajándék a szeretetszolgálatnak

DSTV: ünnepi ajándék a szeretetszolgálatnak

2022. szep. 20.

Nem mindennapi ünnepre készül a méltán népszerű játszótér születésnapján a Máltai Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összegzéséből. A szombati megmozdulás tombola ajándékait közösségi kezdeményezéssel gyűjtik, a Tomi bolthálózat gazdája révén már be is futott egy nagyobb szállítmány! Hangkép.

Hűvös, szeles, csapadékos napok – az indián nyár (még) sehol

Hűvös, szeles, csapadékos napok – az indián nyár (még) sehol

2022. szep. 19.

Komoly frontokat, változékony időt és rengeteg szelet ígér a DO meteorológiai szakértője a hétre. Talán a periódus végén várható egy icipici melegedés – de addig marad a szokatlanul hűvös ősz.