Calvadost minden konyhába?!

doszerk - 2022. január 14. 16:11

Izgalmas italokban nincs hiány, s ezek népes táborát erősíti a Calvados is. +18 (X)

Különleges brandy, amelynek jó hatása van a gyomorra nézve is, valamint a konyhában is nagy hasznát vehetjük időnként, ha kedveljük a lenyűgöző ízeket!

Mi is az a Calvados?

Alapvetően alma, illetve alma-körte brandy, amelyet párlással készítenek, majd fahordókba zárnak. A Calvadosnak sokféle színe lehetséges, az egészen világos aranysárgától a karamelles, mézes árnyalatokig. Nagyon fontos, hogy ezt az italt mindenképpen lélegeztetni kell kóstolás előtt, mivel nagymértékben megváltoztatja így az ízét. Nagyjából 40%-os alkoholtartalomra kell számítani, italként történő szervírozásához a 18-20 fokos hőmérséklet javasolt.

Aperitif vs. digestif, avagy a kategóriák átka

A “melyik italt mikor fogyasszunk?” kérdés sokakat foglalkoztat. Bár önmagában az is izgalmas téma, hogy mekkora jelentőséget kell tulajdonítani az egyes kategóriáknak, főleg olyankor, amikor egy ital - ha szeretnénk - egyikbe is, másikba is nagyon jól beleillik. Ahogy a Calvados-ra is történetesen teljesen illik az étkezés előtti és az étkezést követő isteni ital elnevezés is.

Hogyan lehet egy ital egyszerre mindkettő?

Sok más italhoz hasonlóan a Calvados is gyümölcsből készített nedű - jellemzően körte vagy alma felhasználásával -, s ez azt is jelenti, hogy megőrzött némi savasságot ezekből. A savas jelleg pedig tökéletessé teszi arra is, hogy pozitív hatást gyakoroljon a gyomorra! 

Így aztán kifejezetten jó ötlet étvágyfokozóként fogyasztani, miközben ideális segítséget nyújt olyankor is, amikor a gyomor telítettségét szeretnénk kissé enyhíteni vele. Hogy mindenhez még elképesztően ízletes is? Úgy tűnik, lehet valami egyszerre ínycsiklandó és még hasznos is, s ennek kitűnő példája a Calvados. A Prémium Italnagykereskedés Online Calvados kínálatában ráadásul hatalmas választék fogad, így biztos meg fogod találni a kedvencedet is közöttük.

Remek, tehát a Calvados egy izgalmas, ugyanakkor étvágyat fokozó és emésztést serkentő ital, tehát tagadhatatlanul kiváló társ egy vendégségbe. Na de mit keres a konyhában?

Miért nagyszerű ötlet, ha a konyhában is tartasz egy üveggel?

Nem azért, hogy titokban kóstolgathasd! Sokkal inkább az elképesztő, aromafokozó hatásának köszönheti, hogy kávézás és főzés közben is nagy becsben van tartva!

Fantasztikus recepteket próbálhatsz ki a Calvados felhasználásával, mint amilyen például a calvadosos csirke almával és burgonyával, s természetesen nyugodtan teret engedhetsz a fantáziádnak és a kreativitásodnak is. S bár alapvetően nem idegen a főzéstől a különféle alkoholos italok felhasználása, az határozottan nem mindegy, hogy mit mivel párosítunk! A Calvados leginkább a gyümölcsös ízek tengerében domborítja ki fantasztikusan a különböző zamatokat.

Légy merész, és próbáld ki a Calvados mesés ízeit, a poharadba töltve és az ételeidet ízesítve egyaránt!

A rovat további hírei: Mozaik

Professzionális audiovizuális rendszer kiépítése a Rumour étteremben

Professzionális audiovizuális rendszer kiépítése a Rumour étteremben

2022. jan. 21.

Egy étteremről nem az az első, hogy professzionális hangtechnika kiépítésére gondolunk. A legfőbb szempont, hogy hangulatunknak, ízlésünknek és a társaságunknak megfelelően tudjunk magas színvonalon étkezni. (X)

Hogyan készíts leltárt az ingóságaidról a biztosításodhoz?

Hogyan készíts leltárt az ingóságaidról a biztosításodhoz?

2022. jan. 19.

Ha meg kellene tippelned, hogy mekkora érték van az ingatlanodban, te milyen összeget mondanál? (X)

Létfontosságú pedikűreszközök

Létfontosságú pedikűreszközök

2022. jan. 18.

Egy profi szalonban tudni kell, hogy melyik folyamathoz milyen eszköz illik. A pedikűrözés például nem is létezhetne professzionális termékek nélkül. (X)

Női cipők őszre és tavaszra

Női cipők őszre és tavaszra

2022. jan. 17.

Az átmeneti évszakokban sokszor fejtörtést okoz annak meghatározása, hogy mit is vegyünk a lábunkra, hiszen az időjárás rendkívül változékony és kiszámíthatatlan. (X)

Komoly hidegfront érkezik – és majd még egy, úgy tűnik

Komoly hidegfront érkezik – és majd még egy, úgy tűnik

2022. jan. 17.

Télies hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – ma és a hét közepén is befut egy-egy hidegfront. A második marad is a hét végéig.

Az egyik legpraktikusabb barkácseszköz - avagy mit kell tudni a sniccerről?

Az egyik legpraktikusabb barkácseszköz - avagy mit kell tudni a sniccerről?

2022. jan. 16.

A sniccer, más néven pengekés egyetlen olyan ember otthonából sem hiányozhat, aki szeret barkácsolni, kreatív ötleteket megvalósítani. (X)

Hogyan alszik a kutyád idegen helyen? Tudj meg többet a jelenségről!

Hogyan alszik a kutyád idegen helyen? Tudj meg többet a jelenségről!

2022. jan. 13.

Biztosan már veled is előfordult, hogy amikor egy idegen helyen kellett álomra hajtanod a fejedet, akkor sokkal nehezebben aludtál el, sokkal több alkalommal felriadtál az este folyamán, és kevésbé volt pihentető az alvásod. (X)