Kiválóra vizsgáztak sportszerűségből kézilabdázóink

spigott - 2022. január 16. 7:30

A tartalékosabbnál is tartalékosabb Kohász kétgólos, 30-28-as vereséget szenvedett a Vasas elleni fővárosi bajnoki találkozón.

Kép: DO-archív

A Vasas és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női kézilabdázóinak bajnoki találkozója az előzetes esélylatolgatások alapján fix kettesnek ígérkezett, ám az akadémistákat sújtó példátlan betegség és sérüléshullám miatt mindössze öt felnőtt játékossal a keretében tudott elutazni együttesünk a fővárosiak elleni szombat esti összecsapásra. A felnőttek közül Wéninger Alexa a kapuban próbált segíteni csapatának, a sérülése után felépült Bulath Anita hónapok óta első meccsére készülhetett, Szalai Babett jóformán a betegágyból érkezett a meccsre, míg rajtuk kívül két szélső, Kazai Anita és a 20 éves Fodor Neszta képviselte a "rutint" Vágó Attila együttesében az év első bajnokiján, s bár a mieink azt is megtehették volna, hogy meccs nélkül elveszítik a pontokat, ebben a helyzetben is elutaztak a találkozóra.

Így nyilván az elvárásokat is át kellett fogalmazni a meccs előtt, ám az időseb játékosok, illetve a rajtuk kívül pályára lépő, életük első felnőtt NB I-es meccsén szereplő serdülők és ifjúságiak természetesen így is igyekeztek tudásuk legjavát nyújtani. Ez arra volt ma elég, hogy az első felvonásban összeszedett négy-ötgólos hátrányát a szünetig nemcsak ledolgozta együttesünk, hanem a vezetést is sikerült átvennie, így ekkor még bízhattunk az így már bravúrosnak számító győzelemben (17-18).

A fordulást követően ugyan sikerült már három góllal is vezetnie a Kohásznak, ám érezhető volt, hogy a hajrára a szinte végig pályán lévő rutinosabb, illetve a fiatalabb játékosok ereje is fogyóban lesz. Ezt ki is használta a fővárosi alakulat, mely szűk negyed órával a meccs vége előtt újra magához ragadta az előnyt, s bár a mieink óriásit küzdöttek, a Vasas fórja megmaradt, így a házigazdák végül 30-28-as sikerrel tartották otthon a kettő pontot a vereség ellenére minden dicsértet megérdemlő Kohász ellen.

Vasas SC - DKKA 30-28 (17-18)

DKKA: Wéninger – Fodor N. 6, Bulath 10 (4), Kazai 3, Agócs 4, Sztanó, Gajdos 3. Csere: Mistina F. (kapus), Szalai B. 2, Nemes, Kecskés, Varjas. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.