Nagy javulásra számítanak

spigott - 2022. január 12. 17:24

Uruguayi és ukrán légióssal erősítette meg játékoskeretét a DKSE felnőtt röplabda csapata, melynek tagjai sokat dolgoznak azért, hogy meghosszabbítsák tagságukat az Extraligában.

Másfél hónapja játszotta legutóbbi bajnokiját a DKSE felnőtt röplabda együttese, mely a bajnoki szünet alatt is sokat dolgozott azért, hogy az új évben végre győzelmeknek is örülhessen, árulta el Tomanóczy Tibor vezetőedző, akitől megtudtuk, hogy a téli felkészülésük ezzel együtt sem alakult a legideálisabban.

– Elég hektikus volt a felkészülésünk, a két ünnep között mindenki otthon volt, mert a kollégiumok bezártak, s nem tudtunk együtt edzeni azokkal a gyerekekkel, akik itt voltak. Ezen kívül a felnőtt csapat keretéből is többen dolgoznak, így azt gondoltam, hogy kell nekik a pihenő. Egyéni programot ezzel együtt kapott mindenki, jutott tennivaló minden napra, a fizikai munka mellett a dinamikát helyzetük itt előtérbe, ezzel kellett foglalkoznia a játékosoknak. A bajnokság november 28-án ért véget, azóta volt elég sok utánpótlás mérkőzés, a korosztályos válogatottak a nemzeti csapatoknál szerepeltek, míg a felnőttek 21-éig edzettek, majd csak ezt követően kezdtük meg a karácsonyi szünetet, szóval a bajnoki szünetben is volt azért dolog. Történtek személyi változások is a csapatnál, egy uruguayi és egy ukrán játékos érkezett az együtteshez, s nagyon bízunk abban, hogy hozzá tudnak járulni mindketten ahhoz, hogy elérjük célunkat, s bent tudjunk maradni az Extraligában.

Képek: DO-archív

A DKSE felnőtt együttesének vezetőedzője a játék minden elemében javulást vár csapatától a szezon második felére, s úgy véli, hogy az új igazolásokkal lesz is esélyük előrébb lépni.

– A januári felkészülésünkre sajnos rányomta a bélyegét az az influenzás időszak, illetve három korosztályos válogatottunk is hiányzott, ez azt jelentette, hogy nem tudtunk azzal a dinamikával készülni, amit elgondoltunk, viszont a második héten ketten visszajöttek, Kecskeméti Bálint is hamarosan csatlakozik a kerethez, szóval teljes csapattal tudunk újra nekivágni a munkának. Az a célunk a közeljövő mérkőzésein, hogy előbb szettet, szetteket nyerjünk ellenfeleinktől, aztán, ha úgy adódik, akkor jöjjön már a mérkőzés is, minden pontra óriási szükségünk lesz a bennmaradás kiharcolásához. Nagy javulásra számítok a szezon második felében, a játék minden elemében fejlődnünk kell. A nyitások fogadásában, mezőnyben, a nyitások hatékonyságában, támadásban is van lehetőség az előrébb lépésre, s bízom abban, hogy a javulás minőségi lesz, s természetesen abban is, hogy a két légiós játékos érkezésével mentálisan is erősebbek leszünk, s az őszinél jobban tudjuk majd kezelni a téthelyzeteket. A felkészülési időszakban játszunk két edzőmérkőzést az NB I-et vezető Dág gárdájával, szóval nem felkészületlenül vágunk neki a január 23-i bajnoki folytatásnak.

A rovat további hírei: Sport

Vb-döntős a junior válogatott

Vb-döntős a junior válogatott

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.

Szép eredmények Újszászon

Szép eredmények Újszászon

2022. júl. 02.

Négy érmes helyezéssel fejezték be a nyár utolsó utánpótlás versenyét a dunaújvárosi lábtoll-labdázók.

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2022. júl. 01.

A Jóbarátok gárdája nyerte az idei Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit, miután a döntőben háromgólos sikert aratott az APR-Tech FC ellen.

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

2022. júl. 01.

Szoros első félidő után magabiztos, 31-26-os győzelmet aratott a dánok elleni világbajnoki negyeddöntőben a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott.

Vb-döntős a magyar válogatott

Vb-döntős a magyar válogatott

2022. júl. 01.

Óriási csatában aratott 13-12-es győzelmet a magyar női vízilabda válogatott a hollandok ellen a budapesti világbajnokság elődöntőjében.

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

2022. júl. 01.

Remek mérkőzésen aratott 6-2-es győzelmet az U20-as Európa-bajnokság döntőjében Nyikos Veronika, a DKSE kiváló birkózója.

DSTV: nyári táborban a hokisok

DSTV: nyári táborban a hokisok

2022. jún. 30.

Több korosztály számára rendezik meg nyári táborukat idén is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Hangkép.