Nagy javulásra számítanak

spigott - 2022. január 12. 17:24

Uruguayi és ukrán légióssal erősítette meg játékoskeretét a DKSE felnőtt röplabda csapata, melynek tagjai sokat dolgoznak azért, hogy meghosszabbítsák tagságukat az Extraligában.

Másfél hónapja játszotta legutóbbi bajnokiját a DKSE felnőtt röplabda együttese, mely a bajnoki szünet alatt is sokat dolgozott azért, hogy az új évben végre győzelmeknek is örülhessen, árulta el Tomanóczy Tibor vezetőedző, akitől megtudtuk, hogy a téli felkészülésük ezzel együtt sem alakult a legideálisabban.

– Elég hektikus volt a felkészülésünk, a két ünnep között mindenki otthon volt, mert a kollégiumok bezártak, s nem tudtunk együtt edzeni azokkal a gyerekekkel, akik itt voltak. Ezen kívül a felnőtt csapat keretéből is többen dolgoznak, így azt gondoltam, hogy kell nekik a pihenő. Egyéni programot ezzel együtt kapott mindenki, jutott tennivaló minden napra, a fizikai munka mellett a dinamikát helyzetük itt előtérbe, ezzel kellett foglalkoznia a játékosoknak. A bajnokság november 28-án ért véget, azóta volt elég sok utánpótlás mérkőzés, a korosztályos válogatottak a nemzeti csapatoknál szerepeltek, míg a felnőttek 21-éig edzettek, majd csak ezt követően kezdtük meg a karácsonyi szünetet, szóval a bajnoki szünetben is volt azért dolog. Történtek személyi változások is a csapatnál, egy uruguayi és egy ukrán játékos érkezett az együtteshez, s nagyon bízunk abban, hogy hozzá tudnak járulni mindketten ahhoz, hogy elérjük célunkat, s bent tudjunk maradni az Extraligában.

Képek: DO-archív

A DKSE felnőtt együttesének vezetőedzője a játék minden elemében javulást vár csapatától a szezon második felére, s úgy véli, hogy az új igazolásokkal lesz is esélyük előrébb lépni.

– A januári felkészülésünkre sajnos rányomta a bélyegét az az influenzás időszak, illetve három korosztályos válogatottunk is hiányzott, ez azt jelentette, hogy nem tudtunk azzal a dinamikával készülni, amit elgondoltunk, viszont a második héten ketten visszajöttek, Kecskeméti Bálint is hamarosan csatlakozik a kerethez, szóval teljes csapattal tudunk újra nekivágni a munkának. Az a célunk a közeljövő mérkőzésein, hogy előbb szettet, szetteket nyerjünk ellenfeleinktől, aztán, ha úgy adódik, akkor jöjjön már a mérkőzés is, minden pontra óriási szükségünk lesz a bennmaradás kiharcolásához. Nagy javulásra számítok a szezon második felében, a játék minden elemében fejlődnünk kell. A nyitások fogadásában, mezőnyben, a nyitások hatékonyságában, támadásban is van lehetőség az előrébb lépésre, s bízom abban, hogy a javulás minőségi lesz, s természetesen abban is, hogy a két légiós játékos érkezésével mentálisan is erősebbek leszünk, s az őszinél jobban tudjuk majd kezelni a téthelyzeteket. A felkészülési időszakban játszunk két edzőmérkőzést az NB I-et vezető Dág gárdájával, szóval nem felkészületlenül vágunk neki a január 23-i bajnoki folytatásnak.

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.