Dunaújváros Hetilap

Nem kapta meg az egyösszegű önkormányzati támogatást? Kérelmezze!

Öcaline - 2022. január 5. 9:52

Mi a teendő, ha valaki nem kapta meg az egyösszegű önkormányzati támogatást? A fogós kérdésre a város hivatalos honlapja adott tételes választ – mutatom!

Karácsony alkalmából egyösszegű támogatást nyújtott a város nyugdíjasainak Dunaújváros önkormányzata. A támogatás kapcsán Pintér Tamás polgármester kiemelte: az önkormányzat nehéz anyagi helyzetének ellenére a támogatásra 70 millió forintot fordítottak a költségvetésből. A támogatásokat minden érintettnek kézbesítette a Magyar Posta Zrt december 23-ig – amennyiben a karácsonyi támogatás nem ért célba, kérelmezni kell; ennek részleteiről szolgált tételes tudnivalókkal a városi weboldal. Íme!
Az önkormányzati támogatás összege:
8000 Ft, amennyiben ellátásának havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 57 ezer forintot.
5000 Ft, amennyiben az ellátott ellátásának havi összege meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét (az előbb említett 57 ezer forintot), de nem haladja meg annak hétszeresét – jelenleg 199 ezer 500 forintot.
 
Azon dunaújvárosi nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, aki 2021. december 23. napjáig a támogatást nem kapta meg, annak a támogatást kérelmeznie kell. 

A kérelem dokumentuma elérhető a város weboldalán, de az alábbi címről is letölthető!

Kérelem támogatáshoz .doc (katt) >>

A dokumentum megtalálható Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán ügyfélfogadási időben, jelezni a 7-es ügyfélhívó gombbal lehet.
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8-12 óráig és 13-16 óráig
Szerda: 8-12 óráig és 13-16 óráig
Péntek: 8-12 óráig
Helye:
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Főosztály
Szociális Osztály
2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. "B" épület fsz. 2. iroda

Figyelem, fontos! A kérelemhez csatolni kell a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy a banki kivonatot, és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítőt vagy az ellátás megállapításáról szóló döntést, amennyiben az ellátás megállapítására a tárgyévben került sor. További információ Lévay Katalinnál kérhető a 25/544-248-as telefonszámon!

Szintén lényeges tudnivaló, hogy a kérelmet január 31-ig lehet benyújtani – a határidő elmulasztása jogvesztő, figyelmeztet a hivatalos közlemény.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

2022. okt. 01.

A közelmúltban szárba szökkent önkormányzati kezdeményezés célja, hogy aktivizálja a helyi erőket – bevallottan "A tiszta Dunaújvárosért!” jelszavával! Felhívás.

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

2022. okt. 01.

Több fontos előírás és tilalom, valamint néhány jelentős kérés kapcsolódik az éppen ma kezdőd periódushoz.

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.