Dunaújváros Hetilap

Nem kapta meg az egyösszegű önkormányzati támogatást? Kérelmezze!

Öcaline - 2022. január 5. 9:52

Mi a teendő, ha valaki nem kapta meg az egyösszegű önkormányzati támogatást? A fogós kérdésre a város hivatalos honlapja adott tételes választ – mutatom!

Karácsony alkalmából egyösszegű támogatást nyújtott a város nyugdíjasainak Dunaújváros önkormányzata. A támogatás kapcsán Pintér Tamás polgármester kiemelte: az önkormányzat nehéz anyagi helyzetének ellenére a támogatásra 70 millió forintot fordítottak a költségvetésből. A támogatásokat minden érintettnek kézbesítette a Magyar Posta Zrt december 23-ig – amennyiben a karácsonyi támogatás nem ért célba, kérelmezni kell; ennek részleteiről szolgált tételes tudnivalókkal a városi weboldal. Íme!
Az önkormányzati támogatás összege:
8000 Ft, amennyiben ellátásának havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 57 ezer forintot.
5000 Ft, amennyiben az ellátott ellátásának havi összege meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét (az előbb említett 57 ezer forintot), de nem haladja meg annak hétszeresét – jelenleg 199 ezer 500 forintot.
 
Azon dunaújvárosi nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, aki 2021. december 23. napjáig a támogatást nem kapta meg, annak a támogatást kérelmeznie kell. 

A kérelem dokumentuma elérhető a város weboldalán, de az alábbi címről is letölthető!

Kérelem támogatáshoz .doc (katt) >>

A dokumentum megtalálható Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán ügyfélfogadási időben, jelezni a 7-es ügyfélhívó gombbal lehet.
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8-12 óráig és 13-16 óráig
Szerda: 8-12 óráig és 13-16 óráig
Péntek: 8-12 óráig
Helye:
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Főosztály
Szociális Osztály
2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. "B" épület fsz. 2. iroda

Figyelem, fontos! A kérelemhez csatolni kell a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy a banki kivonatot, és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítőt vagy az ellátás megállapításáról szóló döntést, amennyiben az ellátás megállapítására a tárgyévben került sor. További információ Lévay Katalinnál kérhető a 25/544-248-as telefonszámon!

Szintén lényeges tudnivaló, hogy a kérelmet január 31-ig lehet benyújtani – a határidő elmulasztása jogvesztő, figyelmeztet a hivatalos közlemény.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

2022. jan. 22.

Három helyszínen is komoly munkálatok kezdődtek az elmúlt időszakban a város közterein – a DVG szakemberei az Erste Bank mögötti területen és a Gagarin téren metszettek és takarítottak, míg a volt ADU iskola melletti térségben megkezdődött a 70 autó elhelyezését biztosító parkoló kialakítása.

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

2022. jan. 21.

Választási értesítő, névjegyzék, ajánlásgyűjtés, kampányidőszak – választási kisokost állítottunk össze a 2022-es országgyűlési választás előtt, a határidők dzsungelében kalauzunk dr. Molnár Attila jegyző, a helyi választási iroda vezetője volt.

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

2022. jan. 21.

Városunkban már 16 helyszínen adható  le a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj, mindez a "CseppetSem!" program részeként. A cél a környezetszennyezés megelőzése és a környezettudatos magatartás erősítése. 

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

2022. jan. 20.

Összesen 28 tétel szerepelt a közgyűlés előtt az önkormányzat nyílt, majd zárt ülésén a Városháza közgyűlési termében csütörtökön – fajsúlyos tételek egész soráról döntöttek a képviselők.

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

2022. jan. 20.

Megválasztása óta az itt élők hangja kíván lenni a parlamenti patkóban, meghatározó évnek tekinti az ideit az ország, és benne térségünk életében is Kálló Gergely országgyűlési képviselő. Feltett szándéka, hogy érvelő, derűs, a sárdobálást kerülő kampány legyen a választásokig. Interjú.

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

2022. jan. 19.

A nyílt ülésen 23, majd zárt ajtók mögött további 2 tételről dönthetnek a képviselők a Városházán csütörtökön délelőtt.

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

2022. jan. 19.

Az országgyűlési választás kapcsán jelent meg Pintér Tamás polgármester összegzése a város hivatalos oldalán. Mutatom!