Dunaújváros Hetilap

Nem kapta meg az egyösszegű önkormányzati támogatást? Kérelmezze!

Öcaline - 2022. január 5. 9:52

Mi a teendő, ha valaki nem kapta meg az egyösszegű önkormányzati támogatást? A fogós kérdésre a város hivatalos honlapja adott tételes választ – mutatom!

Karácsony alkalmából egyösszegű támogatást nyújtott a város nyugdíjasainak Dunaújváros önkormányzata. A támogatás kapcsán Pintér Tamás polgármester kiemelte: az önkormányzat nehéz anyagi helyzetének ellenére a támogatásra 70 millió forintot fordítottak a költségvetésből. A támogatásokat minden érintettnek kézbesítette a Magyar Posta Zrt december 23-ig – amennyiben a karácsonyi támogatás nem ért célba, kérelmezni kell; ennek részleteiről szolgált tételes tudnivalókkal a városi weboldal. Íme!
Az önkormányzati támogatás összege:
8000 Ft, amennyiben ellátásának havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 57 ezer forintot.
5000 Ft, amennyiben az ellátott ellátásának havi összege meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét (az előbb említett 57 ezer forintot), de nem haladja meg annak hétszeresét – jelenleg 199 ezer 500 forintot.
 
Azon dunaújvárosi nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, aki 2021. december 23. napjáig a támogatást nem kapta meg, annak a támogatást kérelmeznie kell. 

A kérelem dokumentuma elérhető a város weboldalán, de az alábbi címről is letölthető!

Kérelem támogatáshoz .doc (katt) >>

A dokumentum megtalálható Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán ügyfélfogadási időben, jelezni a 7-es ügyfélhívó gombbal lehet.
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8-12 óráig és 13-16 óráig
Szerda: 8-12 óráig és 13-16 óráig
Péntek: 8-12 óráig
Helye:
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Főosztály
Szociális Osztály
2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. "B" épület fsz. 2. iroda

Figyelem, fontos! A kérelemhez csatolni kell a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy a banki kivonatot, és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítőt vagy az ellátás megállapításáról szóló döntést, amennyiben az ellátás megállapítására a tárgyévben került sor. További információ Lévay Katalinnál kérhető a 25/544-248-as telefonszámon!

Szintén lényeges tudnivaló, hogy a kérelmet január 31-ig lehet benyújtani – a határidő elmulasztása jogvesztő, figyelmeztet a hivatalos közlemény.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.