A döntő a tét a bajnok ellen

spigott - 2022. április 6. 7:30

Pontot kell szereznie a DFVE női vízilabdázóinak a címvédő UVSE elleni hazai mérkőzésen ahhoz, hogy biztosítsák helyüket a bajnoki fináléban.

Óriási izgalmakat hoz a bajnoki alapszakasz véghajrája a női vízilabdázóknál, ahol egyelőre csak az a biztos, hogy az UVSE gárdája lesz a bajnoki finálé egyik résztvevője. Tizennyolc fordulót követően ugyanis a címvédő áll az első helyen, a második pozíciót a Ferencváros, míg a harmadikat a DFVE együttese foglalja el úgy, hogy hátránya mindössze egyetlen pont a fővárosi zöld-fehérek mögött.

A mieink és az UVSE nemzetközi kupaszereplése miatt azonban a két gárda utolsó mérkőzését el kellett halasztani, így ez még nincs benne az összesítésben, vagyis ez azt jelenti, hogy a Mihók-csapatnak van még lehetősége arra, hogy pontot, pontokat gyűjtve szerezze meg a bajnoki finálét jelentő első két hely valamelyikét. Nehezíti természetesen a helyzetet, hogy ezt éppen a címvédő UVSE ellen kellene elérnie a mieinknek ma este hét órától, ám vízilabdázóink természetesen bíznak abban, hogy képesek lesznek legyőzni ellenfelüket.

Képek: DO-archív

Az mindenképpen a mieink mellett szól, hogy hazai környezetben, a Fabó Éva Sportuszodában ugorhatnak medencébe a sorsdöntő összecsapáson, s talán az is a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy a címvédő a hétvégén két nagyon kemény meccses játszott az Euroliga négyes döntőjében, így Keszthelyi Riták talán nem a legfittebben vágnak neki a találkozónak.

Ez persze könnyen lehet, hogy semmit nem jelent, mert a vendégek minden teher nélkül, nyugodtan játszhatnak, míg a mieinken azért ott van a pontszerzés terhe, hiszen legalább egy egységet szerezni kell ahhoz, hogy elérjék céljukat, s bejussanak a bajnoki döntőbe. Rettentő izgalmas, kiélezett meccsre van tehát kilátás, melyen tudása legjavára lesz szükség minden dunaújvárosi játékostól, s amennyiben sikerül a védekezés mellett támadásban is extrát nyújtani, úgy a lelkes hazai drukkerhad támogatásával összejöhet a finálét jelentő eredmény.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.