Idegenben egyenlítene a DFVE

spigott - 2022. április 14. 7:30

A hazai meccsüket is a fővárosban játszó dunaújvárosi vízilabdázóknak győzniük kell az UVSE elleni aranycsata második felvonásán, ha szeretnék megszerezni a bajnoki címet.

Kép: DO-archív

Márpedig miért ne szeretnék? Ezért dolgoztak egész szezonban, s a bajnoki finálé első találkozóján is rendkívül közel állt Mihók Attila csapata ahhoz, hogy elvegye az UVSE pályaelőnyét. A mieink szinte a mérkőzés egészében vezetni tudtak, a címvédő mindössze tizennégy másodperccel a mérkőzés vége előtt mentette döntetlenre az állást, majd az ötméteresek hetedik körében csikarta ki a győzelmet.

Ilyen előzmények után nem ígérhet mást a párharc második, ma délután háromnegyed ötkor kezdődő második felvonása sem, mint kőkemény izgalmakat. A hazai pálya előnye sajnos ezúttal nem segítheti a mieinket, ugyanis a Magyar Vízilabda Szövetség a televíziós közvetítés miatt (a televíziónak megfelelő időpontban nem lehet meccset rendezni a Fabó Éva Sportuszodában az Arany Üst úszóverseny miatt) a fővárosi Tüskeuszodába rakatta át a találkozót, ám remélhetőleg ez sem veti vissza Gurisatti Grétáékat, s képesek lesznek meglepni ellenfelüket.

Az előző heti találkozón nyújtott teljesítményre mindenképpen lehet építenie vízilabdázóinknak, s ha az emberhátrányos védekezésben sikerül javulni, illetve a helyzetek kihasználásán is pontosítanak Szilágyiék, úgy kiegyenlíthetik a két nyert mérkőzésig tartó aranycsatát.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.