Bajnok az U19-es csapat is

spigott - 2022. május 30. 12:10

A serdülők sorozata után az ifjúsági bajnokság hatos döntője is a DSE Röplabda Akadémia együttesének sikerével ért véget.

Kép: MRSZ-archív

Mint arról beszámoltunk, magabiztos játékkal jutott be az U19-es bajnokság elődöntőjébe a DSE Röplabda Akadémia csapata, mely előbb második helyen végzett csoportjában, majd a keresztjátékban simán, 3-0-ra legyőzte a tavalyi bajnok Szolnok együttesét. A fináléba jutásért vívott küzdelemben még nehezebb feladat várt azonban a dunaújvárosi röplabdázókra, akik az alapszakaszt megnyerő Kecskemét ellen léptek pályára a megyeszékhelyen.

Kövessy Balázs együttese óriási csatát vívott ellenfelével, az első és a harmadik játszmát a mieink, a másodikat és a negyediket a KSEI nyerte meg, így az ötödik szett döntött arról, melyik gárda jut be a sorozat fináléjába. Itt szerencsére a mieink bírták jobban az idegek csatáját, s 15-8-as sikerükkel biztosították helyüket az aranymérkőzésen, melyen az MÁV Előre Akadémia volt a mieink ellenfele, mely a csoportkörben 0-2-es hátrányból fordítva legyőzte fiataljainkat.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A döntő első játszmája sokáig nagyon kiegyenlített játékot hozott, ám 16-16 után faképnél hagyta vetélytársát a Kövessy-csapat, mely sorozatban szerzett kilenc ponttal húzta be az első felvonást. A másodikban korán előnybe kerültek a mieink, s fórjukat fokozatosan növelve arattak újabb sima részsikert, s ezzel egyetlen lépésre kerültek a bajnoki cím megnyerésétől (25-16). A harmadik etapban sokáig ott loholt a mieink nyomában a hazai gárda, ám a véghajrában ismét kiválóan játszottak az akadémisták, akik ezúttal nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, s 25-20-ra megnyerték a harmadik szettet, s ezzel együtt a mérkőzést, így az U17-esek két héttel ezelőtti aranyérme után az U19-es együttes is bajnoki címnek örülhetett a korosztályos pontvadászatban.

A DSE Röplabda Akadémia eredményei az U19-es bajnoki döntőben

A-csoport
Pénzügyőr SE "A" - DSE Röplabda Akadémia 1-3 (-28, -17, 21, -21)
MÁV Előre Akadémia - DSE Röplabda Akadémia 3-2 (-22, -24, 18, 26, 14)

Keresztjáték
DSE Röplabda Akadémia - Szolnoki SPC 3-0 (18, 25, 19)

Elődöntő
KESI - DSE Röplabda Akadémia 2-3 (-24, 19, -17, 19, -8)

Döntő
DSE Röplabda Akadémia - MÁV Előre Akadémia 3-0 (16, 16, 20)

A DSE Röplabda Akadémia bajnoki aranyérmes ifjúsági csapata: Gőczi Dániel, Szalai Kristóf József, Tamási Dávid Marcell, Herceg Kristóf, Kisházi Valentin, Pász Olivér, Tóth Kristóf, Béres Mátyás, Vida Péter, Dulcz Bende Levente, Kecskeméti Bálint Olivér, Winter László Zétény, Sümegi Kristóf András, Tömöri László. Vezetőedző: Kövessy Balázs. Másodedző: Tomanóczy Tibor. Masszőr Malácsik Jenő.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.