Már négy között az ifik

spigott - 2022. május 28. 12:30

Csoportjában a második helyen végzett, a negyeddöntőben viszont magabiztos győzelmet aratott a DSE Röplabda Akadémia ifjúsági együttese az U19-es bajnokság hatos döntőjében.

Kép: MRSZ archív

Székesfehérváron rendezik meg péntektől vasárnapig az U19-es férfi röplabdázók bajnoki fináléját, s a hatos döntőben a DSE Röplabda Akadémia ifjúsági együttese is megméreti magát. Kövessy Balázs együttese az alapszakasz hatodik helyén végezve jutott el a bajnokság végjátékáig, ám mivel a mezőny rendkívül kiegyenlített, a mieink az éremszerzés reményében vágtak neki a viadalnak, melynek csoportkörét pénteken rendezték meg a megyeszékhelyen.

Fiataljaink az alapszakaszt harmadik helyen befejező Pénzügyőr ellen kezdték meg szereplésüket a fináléban, s egy szoros, majd egy simábban megnyert játszmával kerültek előnybe a fővárosiakkal szemben. A harmadik etapot ugyan elvitte a Pénzügyőr, a negyedikben viszont újra a mieink voltak pontosabbak, így 3-1-es sikert aratva tettek nagy lépést a csoportgyőzelem megszerzése felé.
A nap második mérkőzésén a házigazda, s az alapszakaszban második MÁV Előre várt az akadémistákra, akik ezúttal is kiválóan kezdtek, s bár rendkívül szoros csatát vívtak ellenfelükkel, az első két szettet ezúttal is be tudták húzni. A folytatásra sajnos fordult a kocka, mert a vendéglátók nem adták fel, előbb szépítettek, majd két meccslabdát is hárítva egalizáltak sőt, az ötödik szett hajráját is jobban bírták, így a közel két órás küzdelem végén a székesfehérváriak örülhettek a 3-2-es győzelemnek, így a mieink a második helyen fejezték be a csoport küzdelmeit.

Ez egyben azt is jelentette, hogy pár órával a hazaiak elleni csatát követően, szombaton délelőtt tíz órától már újra pályára kellett lépnie a Kövessy-csapatnak, mely a Szolnok ellen mérette meg magát a legjobb négy közé jutásért. Fiataljaink viszonylag simán be is húzták az első felvonást, majd a másodikban nyolcpontos hátrányból kapaszkodtak fel, s az izgalmas véghajrában is jobban koncentráltak ellenfelüknél, így szűk egy órát követően már 2-0-ra vezettek. A szolnokiak persze nem adták fel a küzdelmet, de hiába igyekeztek, a stabilan játszó akadémisták nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, s a harmadik szettet is biztosan behúzva jutottak be az elődöntőbe, ahol az alapszakasz győztese, a KESI vár rájuk.

A DSE Röplabda Akadémia eredményei

A-csoport
Pénzügyőr SE "A" - DSE Röplabda Akadémia 1-3 (-28, -17, 21, -21)
MÁV Előre Akadémia - DSE Röplabda Akadémia 3-2 (-22, -24, 18, 26, 14)

Keresztjáték
DSE Röplabda Akadémia - Szolnoki SPC 3-0 (18, 25, 19)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.