Búcsú az élvonaltól

spigott - 2022. május 7. 7:30

Egy szoros és két sima szettben szenvedett vereséget a Kistext ellen a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hetedik helyéről döntő párharcában.

Az Extraliga hetedik helyéről döntő párharcának negyedik mérkőzését játszotta a DKSE felnőtt röplabda csapata a Kistext ellen a Dunaújvárosi Sportcsarnokban pénteken este hét órától. Mivel a három nyert meccsig tartó csatában a fővárosiak vezettek 2-1-re, a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett volna ahhoz, hogy maradjon esélyük a bennmaradásra.

A találkozó elején a mieinken érződött jobban a tét nagysága, így a magabiztosabb vendégek gyorsan megléptek három-négy ponttal. A Tomanóczy-csapat azonban nem akart leszakadni, egy 5-0-s sorozattal fordított, s 11-10-nél már vezetésnek örülhetett. A minimális fórt egészen 18-17-ig meg is tartották a röplabdázóink, ám a Kistext jobban hajrázott, fordítani tudott, s végül 25-22-re behúzta az első felvonást.

A második etapban sajnos lendületben maradtak az egyre magabiztosabb fővárosiak, míg a mieinket láthatóan megviselte az elbukott első játszma. A Kistext ismét gyorsan előnyhöz jutott, s mivel nem is akart megtorpanni, 5-9-nél már időt kellett kérnie a hazai szakvezetésnek. Ezt követően egy ideig sikerült tartani a vendégek tempóját, ám a játszma derekához közeledve ismét meglépett öt-hat ponttal az ellenfél, s ez végleg el is döntötte a játszmát, mert innentől fokozatosan növelte előnyét a Bunda Olivér gárdája, s meglehetősen simán, 25-16-re megnyerte ezt a szettet is.

Képek: DO-archív

Az újabb térfélcserét követően a vendégek egyre felszabadultabban, míg a mieink sajnos továbbra is nagyon görcsösen játszottak, így ismét korán nőni kezdett a két gárda közti különbség. A Kistext légiósa ezúttal is remekeltek, ponterős játékkal törték meg egyre inkább röplabdázóinkat, s végül 25-15-re nyerték a harmadik játszmát, s ezzel együtt a mérkőzést, valamint a párharcot is, ami egyben azt jelentette, hogy a DKSE röplabdázói búcsúztak az Extraligától, s jövőre az NB I-ben szerepelnek majd.

DKSE - Kistext 0-3 (-22, -16, -15)

DKSE: Farkas, Pavliuk, Kisházi, Laczi, Hatvany Zs., Kecskeméti, Sümegi (liberó). Cserék: Juhász, Dufour, Tajti, Winter, Béres. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.