Diadalmas szezonzáró

spigott - 2022. május 19. 17:30

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági csapata is biztos hazai győzelemmel zárta a korosztályos bajnokságok idei küzdelmeit.

Főoldali és belső kép: DKKA-archív

Hazai környezetben, a Pénzügyőr elleni mérkőzésekkel zárta a korosztályos bajnokságok idei küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági leány együttese szerdán délután.

A negyedik helyen álló serdülők esélyesként vágtak neki a tizenkettedik fővárosiak elleni találkozónak, ám a vendégek egyáltalán nem akarták könnyen adni magukat, s bő húsz percig kitartóan loholtak a Kohász fiataljainak nyomában. 8-7-es állás után azonban rálépett a gázra Guricsné Horváth Beáta együttese, mely az utolsó kilenc percben négy gólt lőtt, s közben egyet sem kapott, így a szünetre már 12-7-es fórral vonulhatott. A térfélcserét követően állandósult a két gárda közti öt-hatgólos különbség, s bár a Pénzügyőr nagyot küzdött, a DKKA serdülői biztosan tartották előnyüket, s magabiztos, 26-19-es győzelemmel tartották itthon a pontokat, így végül a negyedik helyen fejezték be a serdülő bajnokság nyugati csoportjának küzdelmeit.

Az ifjúságiak csatája valamivel sorosabb csatát ígért, ugyanis "mindössze" négy helyezés választotta el egymástól a csapatokat, ám a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy megtartsák negyedik helyüket a bajnokságban. Kovács István tanítványai ennek megfelelő elszántsággal is vetették magukat a küzdelembe, korán megléptek ellenfelüktől, s bár a Pénzügyőr a játékrész derekán feljött két gólra, a véghajrában jól koncentráltak fiataljaink, s a második etapnak már 14-8-as vezetéssel vághattak neki. A fordulás után tovább nyílt az olló a csapatok között, együttesünk remek gólokat szerezve növelte előnyét, s végül nagyon sima 32-19-es sikerrel biztosította be negyedik helyét az ifjúsági bajnokság nyugati csoportjában.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülő bajnokság
DKKA - Pénzügyőr SE 26-19
(12-7)
Gólszerzőink: Szabó Aida 6, Papp Nikolett 3, Agócs Alexandra 3, Megyeri Bodza 3, Mikó Luca 3, Polányi Dóra 2, Földesi Dorottya 1, Dobos Hanna 1, Balogh Dóra 1, Garbacz Petra 1, Konyecsni Alexa 1, Fehér Luca 1.

Ifjúsági bajnokság
DKKA - Pénzügyőr SE 32-19
(14-8)
Gólszerzőink: Kiss Csenge 7, Kecskés Noémi 6, Graffy Tamara 5, Sztanó Kincső 4, Agócs Alexandra 4, Gajdos Petra 3, Kovács Flóra 2, Georgijev Anja 1.

A rovat további hírei: Sport

200 munkatársát vitte el a budapesti EL-döntőre a Hankook

200 munkatársát vitte el a budapesti EL-döntőre a Hankook

2023. jún. 03.

A Hankook Tire Magyarország Kft. az UEFA Európa Liga hivatalos partnereként 200 jegyet vásárolt az UEFA Európa Liga Döntő Budapest 2023 rendezvényre, amelyeket dolgozói között osztott szét. A vállalat további 30 belépőt adományozott jótékony célokra, hogy fiatal sportolókat inspiráljon.

Makai Lilla újabb fináléja

Makai Lilla újabb fináléja

2023. jún. 03.

Felemáskorlát után gerendán is bejutott az izraeli Challenge Világkupa fináléjába a DKSE tornásza, Makai Lilla.

Szalma Zsolt újabb egy évig Dunaújvárosban

Szalma Zsolt újabb egy évig Dunaújvárosban

2023. jún. 02.

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói szerződést hosszabbítottak fiatal támadójukkal, Szalma Zsolttal, aki további egy esztendőre kötelezte el magát együttesünknél.

Hét döntős helyezés az első selejtezős nap után Izraelben

Hét döntős helyezés az első selejtezős nap után Izraelben

2023. jún. 02.

A negyedik helyen jutott be a tel-avivi világkupa felemáskorlát döntőjébe Makai Lilla, a DKSE tornásza.

Felemás mérleg Bukarestben

Felemás mérleg Bukarestben

2023. jún. 02.

Két vereséggel és két győzelemmel, a harmadik helyen zárta az U20-as Európa-bajnokság előtti utolsó versenyét, Nyikos Veronika, a DKSE birkózója.

Dunaújvárosiak a speciális olimpián

Dunaújvárosiak a speciális olimpián

2023. jún. 01.

A "Mozdulj Diák" DSE két versenyzője, Mente Teréz és Gulyás Noémi is ott lesz a Berlini Speciális Olimpiai Játékokon, mely előtt a magyar delegáció tagjai a Sándor-palotában tették le olimpiai esküjüket.

A Csepel jelentette a végállomást

A Csepel jelentette a végállomást

2023. jún. 01.

Két győzelemmel és egy vereséggel, a nyolcadik helyen zárták a DKSE birkózói a fővárosban megrendezett diák korcsoportos szabadfogású bajnokságot.