Diadalmas szezonzáró

spigott - 2022. május 19. 17:30

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági csapata is biztos hazai győzelemmel zárta a korosztályos bajnokságok idei küzdelmeit.

Főoldali és belső kép: DKKA-archív

Hazai környezetben, a Pénzügyőr elleni mérkőzésekkel zárta a korosztályos bajnokságok idei küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági leány együttese szerdán délután.

A negyedik helyen álló serdülők esélyesként vágtak neki a tizenkettedik fővárosiak elleni találkozónak, ám a vendégek egyáltalán nem akarták könnyen adni magukat, s bő húsz percig kitartóan loholtak a Kohász fiataljainak nyomában. 8-7-es állás után azonban rálépett a gázra Guricsné Horváth Beáta együttese, mely az utolsó kilenc percben négy gólt lőtt, s közben egyet sem kapott, így a szünetre már 12-7-es fórral vonulhatott. A térfélcserét követően állandósult a két gárda közti öt-hatgólos különbség, s bár a Pénzügyőr nagyot küzdött, a DKKA serdülői biztosan tartották előnyüket, s magabiztos, 26-19-es győzelemmel tartották itthon a pontokat, így végül a negyedik helyen fejezték be a serdülő bajnokság nyugati csoportjának küzdelmeit.

Az ifjúságiak csatája valamivel sorosabb csatát ígért, ugyanis "mindössze" négy helyezés választotta el egymástól a csapatokat, ám a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy megtartsák negyedik helyüket a bajnokságban. Kovács István tanítványai ennek megfelelő elszántsággal is vetették magukat a küzdelembe, korán megléptek ellenfelüktől, s bár a Pénzügyőr a játékrész derekán feljött két gólra, a véghajrában jól koncentráltak fiataljaink, s a második etapnak már 14-8-as vezetéssel vághattak neki. A fordulás után tovább nyílt az olló a csapatok között, együttesünk remek gólokat szerezve növelte előnyét, s végül nagyon sima 32-19-es sikerrel biztosította be negyedik helyét az ifjúsági bajnokság nyugati csoportjában.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülő bajnokság
DKKA - Pénzügyőr SE 26-19
(12-7)
Gólszerzőink: Szabó Aida 6, Papp Nikolett 3, Agócs Alexandra 3, Megyeri Bodza 3, Mikó Luca 3, Polányi Dóra 2, Földesi Dorottya 1, Dobos Hanna 1, Balogh Dóra 1, Garbacz Petra 1, Konyecsni Alexa 1, Fehér Luca 1.

Ifjúsági bajnokság
DKKA - Pénzügyőr SE 32-19
(14-8)
Gólszerzőink: Kiss Csenge 7, Kecskés Noémi 6, Graffy Tamara 5, Sztanó Kincső 4, Agócs Alexandra 4, Gajdos Petra 3, Kovács Flóra 2, Georgijev Anja 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.