Hátrányból fordított, előnybe került a Kistext

doszerk - 2022. május 4. 7:44

Hiába harcolt ki a DKSE kétszettes előnyt, mégis a Kistex gárdája örülhetett végül a röplabda Extraliga helyosztóján – ezzel előnybe került a két gárda párharcának fővárosi összecsapásán tegnap este. 

A valamelyik csapat harmadik sikeréig tartó csatájának harmadik meccsén ezúttal a Kistext otthonában lépett pályára csapatunk. Az eddigi mérkőzéseken mindkét formáció elvette egymástól a pályaválasztás előnyét, így érdekes párharcra számíthattunk. Csapatunk dolgát nehezítette, hogy fiaink közül többen most érettségiznek, így az volt a meccs egyik nagy kérdése, hogy ők hogyan tudnak a vizsgákon és a mérkőzéseken is száz százalékot teljesíteni. 
Az első szett elején felváltva estek a pontok (5-5), majd Pavliuk irányításával három ponttal léptünk meg. 14-13 után lendületbe jött a Kistext, melyet vezetőedzőnk időkéréssel próbált meg megállítani. Ez azonban nem sikerült, ráadásul a hazaiak egyre nagyobb erőre kaptak, át is vették a vezetést (18-16). A végjátékra azonban összekapta magát a Kohász, és előbb egalizált, majd Pavliuk és Farkas remek pontjaival a szettsikert is behúzta (23-25).
A térfélcsere után is lendületesen kezdett a Tomanóczzy-gárda, és bár a remek kezdés után zárkózott az ellenfél, szinte végig három pontos különbséget tartott alakulatunk (11-14). A játékrész derekán még tovább növelték előnyüket a mieink, és bár a végére jól hajrázott a Kistex, az utolsó pontoknak újra a dunaújvárosiak örülhettek – a 25-22 arányú DKSE-részsiker pedig már 2-0-s vezetést jelentett.
Aki mindezek után azt hitte, innentől már a végső diadalt is behúzza a Kohász, sajnos tévedett. Bár egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 7-7 után elég volt egyetlen rövidzárlat, és ötpontos előnybe került a vendéglátó. A hátrány érezhetően megfogta a mieinket, nem is sikerült kimászni a gödörből, a Kistex viszonylag simán húzta be a meccs fordulópontjának bizonyuló játékot (25-14). Ezt a lélektani előnyt pedig kegyetlenül kihasználta a hazai alakulat, és a negyedik felvonásban is gyorsan jelentős előnyt kovácsolt (6-2). Hiába tett meg mindent a közelebb zárkózásért együttesünk, nem sikerült, a Kistex gárdája ellentmondás nem tűrő lendülettel egalizált – a 2-2-es állásnál is beszédesebb a 25-11 arányú szettsiker.
A mindent eldöntő ötödik szettben mindent egy lapra tett fel a Kohász, és sokáig eldönthetetlen volt az összecsapás kimenetele – fej-fej mellett haladtak a csapatok, de végét újra a Kistext bírta jobban, és végül az ötödik szettet is behúzta (15-11). A 3-2 arányú hazai diadallal a fővárosiak kerültek előnybe a három győztes meccsig tartó párharcban; folytatás pénteken 19 órától – ismét hazai pályán.

Kistext-Party.CO – DKSE 3:2 (23-25, 22-25, 25-14, 25-11, 15-11)

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Juhász Barnabás, Gőczi Dániel, Gutierrez Dufour Mauricio, Tajti Olivér, Winter László Zétény. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

(Forrás és fotó: DKSE Röplabda Akadémia)

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.