Ismét egy pont jutott a futsalosoknak

spigott - 2022. május 10. 7:30

Rengeteg helyzetet kihagyva ért el 1-1-es döntetlent a Sárvár elleni hazai bajnokin a Dunaújváros futsal felnőtt együttese az egyetemi sportcsarnokban hétfőn este.

Újabb komoly meccs várt hétfőn este a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesére az NB II alsóházában, ugyanis a második helyezett Sárvár gárdáját fogadták a mieink az egyetemi sportcsarnokban. A Facskó-gárda három veretlenül megvívott mérkőzés után, az újabb bravúrban reménykedve vágott neki a csatának a mindössze hat játékossal érkező vendégek ellen.

A találkozó első felvonásának elején még inkább az ismerkedéssel voltak elfoglalva a felek, majd elkezdtek jönni a helyzetek is, ám hiába alakított ki ezekből több óriásit is együttesünk, a befejezéseknél vagy a vendégek remek formában lévő hálóőre akadályozta meg a hazai gólt, vagy az irányzékba csúszott hiba. Pedig ziccerből akadt nem is kevés, Boldizsár, Godslove, Csányi is könnyen betalálhatott volna, ám volt, hogy még fél méterről sem sikerült kipúpozni a hálót. Eközben a szervezetten játszó sárváriak várták a hazai védelem megingását, s ahogy jött az első komolyabb hiba, azonnal le is csaptak rá, s Lőrincz közeli találatával megszerezték a vezetést a 15. percben, így a szünetre ők vonulhattak elégedettebben.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően több kockázatot vállaltak futsalosaink, akik igyekeztek még nagyobb nyomást helyezni ellenfelükre, ám a vendégek stabilan védekeztek, Soós sorozatban mutatta be a bravúrokat, így csak nem akart megszületni a remélt egyenlítő találat. A kontrákra berendezkedő sárvár két alkalommal is könnyen megduplázhatta volna előnyét, ám ajtó-ablak ziccerekben hibáztak, s erre a 37. percben fáztak rá, mert egy lepattanót Boldizsár kotort be a gólvonalról, s mivel a hátralévő három percben már nem született újabb találat, így a küzdelmes összecsapás végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

Dunaújváros Futsal - Sárvári Futsal 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Boldizsár, ill.: Lőrincz.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Csányi, Boldizsár, Villám, Godslove. Csere: Bán (kapus), Tóth, Béni, Kovács, Gráczer, Szili, Ivacs, Németh, Dobrovitz. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Csíkszeredai öröm a gólzáporban

Csíkszeredai öröm a gólzáporban

2022. dec. 02.

Hiába lőtt hét (!) gólt a címvédőnek, az emberelőnyeit is remekül értékesítő Csíkszereda két góllal legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák hokisait a két gárda csütörtök esti mérkőzésén.

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

2022. dec. 01.

Hazai pályán, az UTE ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Nehéz ellenfél a kupában

Nehéz ellenfél a kupában

2022. dec. 01.

A DVSC lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

A címvédő ellen játszanak a Bikák

A címvédő ellen játszanak a Bikák

2022. dec. 01.

Hazai környezetben, a Csíkszereda elleni összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Hazatért a válogatott bekk

Hazatért a válogatott bekk

2022. nov. 30.

Tóth Gergely személyében egy ponterős, helyi nevelésű játékossal erősítette meg védősorát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.