Ismét egy pont jutott a futsalosoknak

spigott - 2022. május 10. 7:30

Rengeteg helyzetet kihagyva ért el 1-1-es döntetlent a Sárvár elleni hazai bajnokin a Dunaújváros futsal felnőtt együttese az egyetemi sportcsarnokban hétfőn este.

Újabb komoly meccs várt hétfőn este a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesére az NB II alsóházában, ugyanis a második helyezett Sárvár gárdáját fogadták a mieink az egyetemi sportcsarnokban. A Facskó-gárda három veretlenül megvívott mérkőzés után, az újabb bravúrban reménykedve vágott neki a csatának a mindössze hat játékossal érkező vendégek ellen.

A találkozó első felvonásának elején még inkább az ismerkedéssel voltak elfoglalva a felek, majd elkezdtek jönni a helyzetek is, ám hiába alakított ki ezekből több óriásit is együttesünk, a befejezéseknél vagy a vendégek remek formában lévő hálóőre akadályozta meg a hazai gólt, vagy az irányzékba csúszott hiba. Pedig ziccerből akadt nem is kevés, Boldizsár, Godslove, Csányi is könnyen betalálhatott volna, ám volt, hogy még fél méterről sem sikerült kipúpozni a hálót. Eközben a szervezetten játszó sárváriak várták a hazai védelem megingását, s ahogy jött az első komolyabb hiba, azonnal le is csaptak rá, s Lőrincz közeli találatával megszerezték a vezetést a 15. percben, így a szünetre ők vonulhattak elégedettebben.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően több kockázatot vállaltak futsalosaink, akik igyekeztek még nagyobb nyomást helyezni ellenfelükre, ám a vendégek stabilan védekeztek, Soós sorozatban mutatta be a bravúrokat, így csak nem akart megszületni a remélt egyenlítő találat. A kontrákra berendezkedő sárvár két alkalommal is könnyen megduplázhatta volna előnyét, ám ajtó-ablak ziccerekben hibáztak, s erre a 37. percben fáztak rá, mert egy lepattanót Boldizsár kotort be a gólvonalról, s mivel a hátralévő három percben már nem született újabb találat, így a küzdelmes összecsapás végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

Dunaújváros Futsal - Sárvári Futsal 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Boldizsár, ill.: Lőrincz.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Csányi, Boldizsár, Villám, Godslove. Csere: Bán (kapus), Tóth, Béni, Kovács, Gráczer, Szili, Ivacs, Németh, Dobrovitz. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.