Dunaújváros Hetilap

Jövő csütörtökön nyit az élményfürdő, de...

Öcaline - 2022. május 28. 9:03

A csúszdamedence jelentős rekonstrukcióra szorul, így a közönség a beltéri egységet, a külső medencét és (remény szerint) a pancsolómedencét veheti birtokba június 2-án – a felújítás végét július derekára ígérik.

Mikor nyit az élményfürdő? címmel tartottak tájékoztatót az Aquantis Élményfürdő területén ma délelőtt – a válasz sajnos némileg bonyolultabb egy szimpla dátum megadásánál.

Kényszerű munkálatok

A nyári nyitányt nehezítő tényezőkről számolt be Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester. Mint felidézte, csak nemrégiben derült ki, hogy a csúszdamedence használhatatlan állapotban van:
– Mint látható, jelenleg is gőzerővel dolgoznak a DVG szakemberei – van is ok a sietségre, hiszen az előkészítő munkálatok után mihamarabb át szeretnénk adni a munkaterületet a cégnek, amely a fóliázás feladatát végzi. Tavasz végén szembesültünk a ténnyel, hogy a mintegy 1200 négyzetméteres csempézet – a több mint 800 négyzetméretes alapterület, valamint az oldalfalak értendők ez alatt – több helyen levált, a csúszdamedence azonnali rekonstrukcióra szorul.
Mezei Zsolt hangsúlyozta: a csütörtöki rendkívüli közgyűlésre  halaszthatatlan napirendként került a felújítást célzó javaslat, és a testület döntése nyomán 53 millió forintot különítettek el a feladatra – vagyis innentől számítva mielőbb szeretnék befejezni a munkálatokat, hogy a tervek szerint július derekán megnyíljon a fürdőrész a nagyközönség előtt. Jóval kisebb, de egészen friss gond, hogy a nyitásra történő előkészületek során derült ki, a pancsolómedence csőtörés miatt nem üzemel – de az általános hatáskörű alpolgármester szerint ezt a hibát sikerül elhárítani a jövő héten esedékes nyitásra.

Amit lehet, megnyitnak!

A nyitás részleteiről Arnold Miklós, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője számolt be: mint kiemelte, június 2-án délelőtt megnyílik a fürdő a nagyközönség előtt. Az élményfürdő részleget naponta 10-20 óra között, a szaunavilág szolgáltatásait 12-20 óra között vehetik igénybe a látogatók. 

A DO érdeklődésére a jegyárak változásáról Medgyesi Miklós önkormányzatai sajtószóvivő számolt be. Mint elmondta, 20 százalékos emelésre kényszerültek, ugyanakkor jó hír a dunaújvárosi lakosoknak, hogy az eddigi 10 százalékról 20-ra emelték a lakcímkártyával rendelkezők kedvezményét, így az emelés a helyi fürdővendégeket nem érinti.
A rekonstrukció műszaki hátteréről Duka László a DVG Zrt. vállalkozási és műszaki ágazatvezetője számolt be, mint kiemelte, a jelenleg is folyó kőműves munkákkal a tervek szerint június derekáig végeznek, ezt követi majd a fóliázás, amelyet a Royal Medence Kft. szakemberei végeznek majd.  A tájékoztatót követően a DVG ágazatvezetője kérdésemre a munkálatok részleteiről is beszámolt: a csempézet lebontása után az említett 1200 négyzetméteres teljes felület glettelése következik, ezt követően adják át a munkaterületet a Royal Medence szakembereinek. 
A kijavított és kiszintezett felületre előbb egy nagy sűrűségű geotextil borítás kerül – ez a fóliázás biztonságát, sérülésmentességét szolgálja –, majd következhet a fő műveletsor, maga a fóliázás, valamint az összesen 103 fenékbefúvó átalakítása az új burkolathoz. A cég 10 év garanciát vállalt a munkára, erősítette meg Duka László. 

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.