Negyedik hely a kupában

spigott - 2022. május 29. 16:43

Nem sikerült megszereznie a harmadik helyet a DKKA női kézilabda csapatának a Magyar Kupában, miután a debreceni bronzmeccsen 27-20-as vereséget szenvedett a Siófoktól.

A Magyar Kupa négyes döntőjének bronzmérőzésén lépett pályára akadémiánk felnőtt együttese a debreceni Főnix Csarnokban ma délután négy órától. Együttesünk ellenfele az a Siófok volt, mely az elődöntőben csak büntetőkkel szenvedett vereséget a Ferencvárostól, ugyanakkor a mieink célja az volt, hogy a tegnapinál lényegesen erőszakosabb és pontosabb játékot nyújtva, győzelemmel és kupabronzzal zárják a 2021/2022-es szezont.

Kézilabdázóink ennek szellemében is vágtak neki a meccsnek, Szalai duplájával már a második percben két góllal vezettek. A folytatás több rohanást és hibát is hozott, s bár a siófokiak megtörték gólcsendjüket, s több alkalommal is bevették Bartulovic kapuját, a mieink Szalai és Farkas találataival tartották egy-kétgólos előnyüket (3-5). Akadémistáink lendületét Nick kiállítása törte meg, két hibánkat is góllal büntette az ellenfél, s bár 6-5-nél még visszavettük az előnyt, ismét egalizált a Balaton-parti egylet, majd a 16. perc legvégén a vezetést is átvette (8-6).

Látványosan megakadtak sajnos kézilabdázóink, támadásban és védekezésben sem ment igazán a játék, így a nyolcadik siófoki gól után már muszáj volt időt kérnie Vágó Attilának. Sajnos még ebből is rosszul jöttünk ki, mert rögtönk a pauza után elcseréltük magunkat, így jöhetett egy újabb emberhátrány, de Farkas és Krupják-Molnár révén így is sikerült egyenlíteni (8-8). Polics második és Weisheitel első kiállítását is újabb két-két góllal büntette a Siófok, s bár közben Siriánt is kiállították, túl sok volt a hiba ahhoz, hogy legyen esély az egyenlítésre, így a szünetre a Siófok vonulhatott 13-11-es vezetéssel.

Képek: DO-archív

A térfélcsere után elsősorban támadójátékban kellett előrébb lépnie együttesünknek ahhoz, hogy legyen esélye a harmadik hely megszerzésére, ám mi két elrontott támadással, míg az ellenfél két góllal kezdte a félidőt, így a meccsen először néggyel meglépett a siófoki alakulat (15-11). Hiába törte meg Farkas a gólcsendünket, egyikkapu előtt sem volt meg a határozottság, így 17-12-nél újra magához kellett hívnia játékosait Vágó Attilának a 38. percben. Kazai egy gyönyörű kínai figurával, Szalai egy eredményes betöréssel hozta vissza háromra az akadémistákat, de Borgyos kiállítása alatt Böhme sorozatban három alkalommal is gyors gólt lőhetett, így a 41. percben már hattal ment a Siófok (20-14).

Jött is azonnal az újabb időkérés, s ezzel sikerült is valamelyest megtörni a Siófok lendületét, ám hiába talált kapuba Weisheitel, Krupják-Molnár és Szalai is, a Balaton partiak továbbra is tartották négy-ötgólos előnyüket az 50. perchez érve (23-18). Nagy hajrá kellett volna a mieinktől ahhoz, hogy legyenek izgalmak az utolsó percekre, ám Uros Bregar együttese magabiztosan tartotta sőt, még növelte is előnyét, s végül 27-20-as győzelemmel szerezte meg a Magyar Kupa idei kiírásának harmadik helyét.

Siófok KC - DKKA 27-20 (13-11)

DKKA: Bartulovic - Kukucska, Borgyos 1, Farkas 7, Weisheitel 2, Szalai 7, Kazai 1. Csere: Wéninger (kapus), Nick, Matucza, Polics, Krupják-Molnár 2. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.