Dunaújváros Hetilap

Több mint 40 napirendet tárgyalt, fontos személyi kérdésekről is döntött a közgyűlés

Öcaline - 2022. május 19. 18:33

Monstre ülésre készülhetett az önkormányzati közgyűlés, hiszen a Városháza közgyűlési termében tartott nyílt tanácskozáson több mint negyven napirend várt a képviselőkre ma délelőtt. 

A "Dunaújváros Ifjúságáért" díj hasábjainkon már összegzett átadásának ünnepi percei után azonnal a sűrűjébe vágtak a döntéshozók. Pintér Tamás a közgyűlési nyilvánosság előtt is köszöntötte a térség új országgyűlési képviselőjét, dr. Mészáros Lajost, majd kölcsönösen arról biztosították egymást, hogy az eltérő politikai nézőpontok ellenére fontosnak tartják az együttműködést a város és a térség fejlődése érdekében.

Rendeletektől gyermeklétszámig

Az önkormányzat gazdálkodásról szóló rendelet és a közgyűlési SZMSZ módosítását célzó javaslat elfogadása után határoztak a közterületek használatáról szóló rendelet módosításáról is. Erre többek között a reklámokra vonatkozó országos jogszabályok változása miatt, valamint az önkormányzatok számára előírt kötelező közszolgáltatási feladatok tekintetében felmerülő közterület bontási engedélyek okán volt szükség.
Változott az önkormányzat fenntartásában működő szociális és gyermekjóléti intézményekről szóló rendelet, elfogadták a tavalyi zárszámadásra vonatkozó rendeletet, valamint az első negyedéves pénzügyi terv teljesítéséről szóló tájékoztatót is. A Dunaújvárosi Óvoda a következő nevelési évben 11 tagóvodával, 52 gyermekcsoporttal működik – a gyermeklétszám csökkenése miatt a Százszorszép Tagóvoda telephelyét szüntetik meg, és szüneteltetnek egy-egy csoportot a Margaréta, valamint a Duna-parti tagintézményben. Döntött a testület az ajánlattevők körének kiválasztásáról az augusztus 20-án esedékes Szent István ünnepe rendezvény lebonyolításához – és határoztak az ünnepi nagykoncert, valamint a Parázs-Varázs megrendezéséről is.

Közterületi témák a napirenden

Több, a város köztereit érintő kérdésben is határozott a közgyűlés: így napelemes lámpatestek kivitelezéséről is határoztak, új gyalogos-átkelőhelyek létesítéséről is döntöttek a Dózsa György út és a Latinovits Zoltán utca kereszteződésében. 
Új közterületi hulladékgyűjtő edények megrendeléséről is döntött a testület, a város területén járdák helyreállításának és felújításának munkálataira vonatkozó javaslat is napirendre került – emellett egynyári virágok beszerzéséről határoztak.

Személyügyi döntések

A közgyűlés több fontos személyügyi változásról is döntött a csütörtöki ülésen. A Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője Horváth Anita lett, a kft. felügyelőbizottsági tagjaként dr. Huszti Zsolt, Tóth Kálmán és Keresztes György dolgozik. A Dunanett Nonprofit Kft. vezető tisztségviselőjének Bencsik István Lászlót javasolták, a felügyelőbizottságba Barta Endre, Friedl László és Kertész Edit került. A Dunanett Vagyonkezelő Kft. ügyvezetői feladatait szintén Bencsik István László látja el, az fb sorába Illéssy Istvánt, Motyovszki Mátyást és Molnár Csabát javasolta a közgyűlés. A DV N Zrt. felügyelőbizottságába Szántó Péter, Rajda-Szláma Zsuzsanna Marianna és Kárpáti Gábor István került, a Vasmű u. 41. Irodaház Kft. testületébe Lebics Editet, Keresztesi Tamás Bélánét, valamint Rajda-Szláma Zsuzsanna Mariannát választották. Az Innopark Nonprofit Kft. ügyvezetőjének dr. Huszti Zsoltot javasolta a testület, az fb-be Felföldi Ágnes, Motyovszki Mátyás és Rajda Dániel került. A DKKA-Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. felügyelő testületébe Sáfrány Katalint, Szalóki Lászlót és Barta Endrét választották. A Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat igazgatója Duka László lett. 
A DVG Zrt. élén is változás történt: a reggel bekerült új javaslat nyomán Bencsik István László eddigi gazdálkodásért felelős cégvezető lesz az elnök-vezérigazgató, az igazgatóság tagjaként dolgozik Botond Gábor és Lebics Edit Valéria, tehát az eddig 5 tagú igazgatóság 3 főre csökkent; a DVG felügyelőbizottságába Mezei Zsolt, Szabó Zsolt, Tóth Kálmán és Felföldi Ágnes került.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: új büszkeségek az arborétumban

DSTV: új büszkeségek az arborétumban

2022. jún. 25.

Egyre népszerűbb a városlakók körében a Baracsi úti Arborétum, derül ki a DSTV összegzéséből. A létesítmény jelentős fejlődésen ment keresztül, újdonságok sora csalogatja a vendégeket – ráadásul éppen ma délelőtt 11 órától önkéntes program helyszíne lesz! Hangkép.

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.