Elmarad a címvédés

spigott - 2022. június 5. 17:00

Az ötödik helyért játszhat a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata a korosztályos bajnokság fináléjában.

Az U17-es és azU19-es bajnoki döntő megnyerése után ezúttal az U21-es korosztályban igyekezett megszerezni az aranyérmet a DSE Röplabda Akadémia korosztályos együttese a sorozat kazincbarcikai fináléjában.

A dunaújvárosi fiatalok a szombati csoportkörrel kezdték meg a küzdelmeket hatcsapatos megméretésen, ám a nyitónapon két kulcsjátékosuk, Kecskeméti Bálint, valamint Tóth Kristóf is igazoltan hiányzott, ugyanis a játék helyett érettségizniük kellett röplabdázóinknak. Ez meg is látszódott a házigazda Kazincbarcika elleni mérkőzésen, melynek első szettjét ugyan megnyerték az akadémisták, ám a vendéglátók ezt követően két szorosabb, valamint egy simább játékkal fordítottak, s végül 3-1-es győzelmet arattak.

A nap második dunaújvárosi érdekeltségű találkozóján a hazaiakat simán, 3-0-ra legyőző MÁV Előre Akadémia volt a DSE ellenfele, s bár ez a mérkőzés sem kezdődött jól, a simán elveszített első játszma után szépen összekapták magukat Kövessy Balázs tanítványai, s két nyert szettel fordítani tudtak. Győzniük azonban ennek ellenére sem sikerült, mert a fehérváriak pontosabban játszottak a folytatásban, s előbb egalizáltak, majd a mindent eldöntő ötödik szettet is behúzva kicsikarták a csoportgyőzelmet jelentő sikert.

Kép: hunvolley.hu (archív felvétel)

A viadal vasárnapi mérkőzésein így a Kecskemét elleni keresztjáték döntött arról, bejutnak-e a legjobb négy közé az időközben kulcsjátékosaikkal kiegészülő akadémisták. Fiataljaink az első két játszmában óriási csatát vívtak vetélytársukkal, s bár az első szettet megnyerték, a másodikban az ellenfél koncentrált jobban. A harmadik és negyedik játszmában sajnos nem sikerült megismételni a korábbi jobb teljesítményt, így ezeket a játékokat a kecskemétiek egyaránt 25-17-re megnyerték, így ők jutottak be a bajnoki elődöntőbe, míg röplabdázóink "csak" az ötödik helyért léphetnek majd pályára a hétfői helyosztókon.

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapatának eddigi eredményei

Csoportkör
VRCK - DSE Röplabda Akadémia 3-1 (-17, 21, 20, 16)
DSE Röplabda Akadémia - Szolnoki SPC 2-3 (-14, 24, 22, -26, -10)

Keresztjáték
Kecskeméti RC - DSE Röplabda Akadémia 3-1 (-24, 25, 17, 17)

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.