Kiütéses nyitány a vb-n

spigott - 2022. június 21. 7:30

Nagyon sima, 31 gólos győzelmet aratott a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság első mérkőzésén Kolumbia ellen.

Megkezdte szereplését a budapesti vizes világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, mely a Kolumbia elleni hétfő esti összecsapással melegített be a csoportkor többi, várhatóan sokkal nehezebb meccsére.

A találkozó esélyesének egyértelműen a mieink számítottak, s Bíró Attila együttese ennek megfelelően vágtak is neki a mérkőzésnek, így még négy perc sem telt el az első negyedből, mikor már 4-0-s hazai fórt mutatott az eredményjelző. A kolumbiai gárda ekkor törte meg gólcsendjét, majd nem sokkal később egy újabb fórt is értékesített az ellenfél, ám több öröm nem jutott a dél-amerikaiaknak, mert az első szünetig további négy gólt szereztek a mieink, így a második etapnak már 8-2-es előnnyel vághatott neki nemzeti együttesünk.

A második etapban valósággal átgázolt ellenfelén válogatottunk, mely remek védekezéssel, s ellenállhatatlan támadójátékkal szomorította a vetélytársat. Magyari Aldának egyszer sem kellett maga mögé nyúlnia, miközben elől a társak nem tudtak hibázni, s összesen tizenkét alkalommal mattolták a kolumbiai hálóőrt, így a nagyszünethez érve már 20-2-es vezetésnek örülhettek a lelkes magyar drukkerek.

Képek forrása: MVLSZ (Derencsényi István)

A térfélcserét követően valamivel visszább vett a tempóból együttesünk, a harmadik negyedben a kolumbiai gárda is sokkal taktikusabban játszott, ám hiába igyekezett végigadogatni támadóidejét az ellenfél, a csereként beállt Gangl is lehúzta a rolót. A mieink persze lényegesen pontosabban támadtak ellenfelüknél, ebben a nyolc percben hét találatot szereztek, így a záró etap előtt már csak az lehetett a kérdés, meglesz-e a harminc gól különbség a csapatok között (27-2).
Az előzményeket látva erre elég nagy volt az esély, s a mieink két gyors góllal is kezdték a negyedet, majd hiába talált be hosszú idő után az ellenfél, természetesen erre is volt válasza együttesünknek, mely az utolsó felvonást is könnyedén, 8-2-re behúzva aratott végül kiütéses, 35-4-es győzelmet.

Magyarország - Kolumbia 35-4 (8-2, 12-0, 7-0, 8-2)

Magyarország: Magyari - Szilágyi 4, Vályi 1, Máté 3, Parkes 3, Keszthelyi-Nagy 4, Garda 2. Csere: Gurisatti 3, Mahieu 2, Leimeter 5, Rybanksa 6, Faragó 2, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2022. júl. 01.

A Jóbarátok gárdája nyerte az idei Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit, miután a döntőben háromgólos sikert aratott az APR-Tech FC ellen.

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

2022. júl. 01.

Szoros első félidő után magabiztos, 31-26-os győzelmet aratott a dánok elleni világbajnoki negyeddöntőben a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott.

Vb-döntős a magyar válogatott

Vb-döntős a magyar válogatott

2022. júl. 01.

Óriási csatában aratott 13-12-es győzelmet a magyar női vízilabda válogatott a hollandok ellen a budapesti világbajnokság elődöntőjében.

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

2022. júl. 01.

Remek mérkőzésen aratott 6-2-es győzelmet az U20-as Európa-bajnokság döntőjében Nyikos Veronika, a DKSE kiváló birkózója.

DSTV: nyári táborban a hokisok

DSTV: nyári táborban a hokisok

2022. jún. 30.

Több korosztály számára rendezik meg nyári táborukat idén is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Hangkép.

Továbbra is hibátlanul a vb-n

Továbbra is hibátlanul a vb-n

2022. jún. 30.

Középdöntős csoportját is megnyerte a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokságon.

Nyikos Veronika Eb-aranyért küzdhet

Nyikos Veronika Eb-aranyért küzdhet

2022. jún. 30.

Kétszer is hátrányból fordítva aratott győzelmet, s jutott be az U20-as Európa-bajnokság döntőjébe a DKSE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika.