Vb-elődöntőben a magyar válogatott

spigott - 2022. június 29. 7:30

Óriási csatában aratott 7-6-os győzelmet az ausztrálok elleni világbajnoki negyeddöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

A budapesti világbajnokság eddigi legfontosabb meccse várt a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatottra kedden este. Bíró Attila gárdája az ausztrálok elleni negyeddöntős találkozón ugrott medencébe, nem titkoltan a győzelem reményében, bár azzal is tisztában volt mindenki, hogy ezért nagyon keményen meg kell majd küzdenie vízilabdázóinknak.

Pont úgy is kezdődött a csata, ahogy arra számítani lehetett, minden labdáért óriásit küzdöttek a játékosok, s bár az első ausztrál gólra kettővel válaszoltak a mieink, az ellenfél mégis hatékonyabb volt a magyar kapu előtt, így az első szünetre 3-2-es ausztrál fórral vonultak a felek. A második etapra nagyon feljavult a mieink védekezése, Magyari is hozta a védéseket, így ebben a játékrészben egyetlen gólt sem kapott válogatottunk. bár vetélytársunk védekezés is tovább javult, Keszthelyi lövésére nem volt ellenszer, így a második nyolc perc végén 3-3-as állást mutatott az eredményjelző.

Képek forrása: MVLSZ

Vízilabdázóink a térfélcserét követően is parádésan őrizték kapujukat, bármivel is próbálkoztak az ausztrálok, nem tudtak hálóba találni, s mivel a túloldalon előbb Vályi, majd Rybanska lőtt rendkívül fontos gólt, a záró etap előtt 5-3-ra előnynek örülhettünk. Nem sokáig, mert az utolsó negyedet góllal kezdte ellenfelünk, s hiába lőtt újabb gólt Rybanska és Keszthelyi is, vetélytársunk rendre válaszolt, így egészen az utolsó percig nyílt maradt a csata. A véghajrában azonban nagyon taktikusan játszottak a mieink, így hiába nyerte ezt a felvonást egy góllal az ausztrál válogatott, a meccs végén a mieink örülhettek a 7-6-os sikernek, s ezzel együtt annak is, hogy bejutottak a világbajnokság elődöntőjébe, ahol a holland csapat vár Garda Krisztáékra.

Magyarország - Ausztrália 7-6 (2-3, 1-0, 2-0, 2-3)

Magyarország: Magyari A. – Szilágyi, Keszthelyi-Nagy 3, Máté Zs., Parkes, Gurisatti 1, Vályi V. 1. Csere: Rybanska 2, Faragó K., Garda, Leimeter, Mahieu. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.