Vereség a rangadón

spigott - 2022. június 23. 7:30

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

A Kolumbia elleni bemelegítés után lényegesen nehezebb feladat várt a magyar női vízilabda válogatottra a világbajnokság második csoportmérkőzésén, ugyanis a nagy rivális olaszok ellen kellett bizonyítani Bíró Attila együttesének szerdán este kilenc órától.

A mieink természetesen szerettek volna nagyot lépni a csoportgyőzelem megszerzése felé, s ennek megfelelően kezdtek is, hiszen még három perc sem telt el az első negyedből, mikor már 2-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Nem sokáig sajnos, mert az olaszok is hamar játékba lendültek, ám hiába lőttek három emberelőnyös gólt is, a túloldalon Parkes és Garda célzott pontosan, így nyolcpercnyi játékot követően 4-3-ra mi vezettünk. A második etapban jobban odafigyeltek a védekezésre a felek, így góltermés is csökkent, s ugyan ellenfelünk kétszer is egalizált, Parkes és Gurisatti találataival tartotta minimális előnyét együttesünk a nagyszünethez érve is (5-6).

Képek forrása: MVLSZ/Derencsényi István

A fordulást követően sajnos nagyon visszaesett a mieink támadójátéka, s mivel védekezésben is akadtak hiányosságok, az olaszok előbb egyenlítettek, majd a meccsen először a vezetést is magukhoz ragadták (7-6). Nagyon kellett Szilágyi távoli bombája, ám a negyed utolsó percében Mahieu előbb kipontozódott, majd egy ötöst is bevágtak a vendégek, így az utolsó nyolc percnek hátrányból vághatott neki együttesünk (8-7). A záró felvonás óriási küzdelmet hozott, s bár Szilágyi újból egalizált, erre kettővel válaszolt vetélytársunk, mely taktikus játékkal egy gólt meg is őrzött vezetéséből, így 10-9-es győzelmet aratva húzta be a pontokat, ami egyben azt is jelentette, hogy a mieink szinte biztos, hogy lemondhatnak a csoport első helyének megszerzéséről.

Olaszország - Magyarország 10-9 (3-4, 2-2, 3-1, 2-2)

Magyarország: Magyari - Szilágyi 2, Vályi 1, Máté, Parkes 3, Keszthelyi-Nagy 1, Garda 1. Csere: Gurisatti 1, Mahieu, Leimeter, Rybanksa, Faragó. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.

DSTV: eredményhirdetés

DSTV: eredményhirdetés

2022. jún. 22.

Kiváló hangulatú eredményhirdetéssel ért véget a februárban meghirdetett Fitness Challenge 2022. A Hrozik Edit és edzői csapata által megvalósított projekt számos tagot és résztvevőt segített az online és offline edzéssorozattal, a legnagyobb átalakulást elérőket pedig személyesen köszöntötték. Hangkép.