Csodás ezüst a világbajnokságon!

spigott - 2022. július 2. 21:14

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

A kétszeres címvédő Egyesült Államok ellen ugrott medencébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság fináléjában. Bár az amerikai gárda eddigi összes meccsét nagyon simán nyerte a tornán, de a mieink természetesen bíztak abban, hogy meglephetik ellenfelüket, különösen úgy, hogy legutóbbi vereségüket éppen együttesünktől szenvedték el az amerikaiak, méghozzá az olimpián.

Válogatottunk rendkívül bátran, nagyon jó védekezéssel kezdett sőt, Gurisatti kapufás góljával a vezetést is megszerezte a 3. perc elején. A címvédő sajnos postafordultával egalizált, majd Musselman újabb emberelőnyös góljával a vezetést is magához ragadta, s innentől a mieinknek kellett futniuk az eredmény után. Az amerikai gárda azonban bizonyította, hogy nem véletlenül az egyik, ha nem a legjobban védekező együttes a világon, így igazán nagy helyzetbe nem tudtak kerülni vízilabdázóink az első szünetig.

A második etapot ismét góllal, Keszthelyi bombájával nyitotta együttesünk, s bár Musselman egy megúszás után ismét visszavette az előnyt csapatának, Gurisatti újra megvillant emberelőnyből, s a 12. percben 3-3-as mutatott az eredményjelző. A folytatásban is óriási küzdelmet vívtak egymással a felek, s bár volt esély a vezetés megszerzésére is, Steffens fórból lőtt találatával mégis az amerikaiak vonulhattak 4-3-as előnnyel a félidei pihenőre.

Képek forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

A térfélcserét követően Neushul ejtése után először vezetett kettővel ellenfelünk, miközben a mieink továbbra sem tudtak túljárni a remekül védő Johnson kapus eszén (5-3). Válogatottunk azonban óriásit küzdött, Gurisatti lőtt rendkívül fontos gólt emberelőnyből, de egy rendkívül véleményes ötméteresből Musselman visszaállította együttese kétgólos előnyét (6-4). A címvédő védekezése sajnos továbbra is kiválóan működött, rendre ott volt egy blokk, vagy egy védés, így nem tudtunk közelebb férkőzni sőt, miután Neushul lövése is bepattant Magyari kezéről, már hárommal mentek az amerikaiak (7-4).

Az utolsó negyedben már a csodára lett volna szükség ahhoz, hogy visszajöjjünk a meccsbe, ám a következő gólt is ellenfelünk szerezte, így Neushul harmadik találata után eldőlni látszott a küzdelem (8-4). Máté emberelőnyből visszahozta háromra válogatottunkat, majd Szilágyi megpattanója után videóztak percekig, de végül megadták a találatot, s újra nyílt lett a meccs (8-6). Együttesünk óriási hajrát nyitott, kivédekezett egy emberhátrányt, majd Keszthelyi kapufás góljával bő egy perccel a lefújás előtt minimálisra csökkentett a két gárda közti különbséget. Az utolsó percben kapott egy újabb véleményes ötméterest az amerikai csapat, s mivel Musselman ezúttal sem hibázott, végleg eldőlt a mérkőzés, melyet 9-7-re nyertek meg az amerikaiak, így sorozatban negyedik alkalommal örülhettek világbajnoki címnek.

A magyar válogatottnak természetesen ennek ellenére sincs oka a szégyenkezésre, végig egyenrangú ellenfele volt a világ legjobb csapatának, s csodaszép ezüstéremmel örvendeztette meg az érte szorítókat.

Egyesült Államok - Magyarország 9-7 (2-1, 2-2, 3-1, 2-3)

Magyarország: Magyari - Szilágyi 1, Vályi, Gurisatti 3, Máté 1, Parkes, Keszthelyi-Nagy 2. Csere: Mahieu, Leimeter, Rybanska, Faragó, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.