Fényes dunaújvárosi érmek Fonyódon

spigott - 2022. július 5. 7:30

Pető Zsolt és fia, Ákos is két-két éremmel zárta a Fonyódon megrendezett Meet&SUP SUP magyar bajnokság és Open SUP versenyt.

Főoldali és belső kép forrása: MKKSZ

Fonyódon rendezték meg a Meet&SUP SUP magyar bajnokság és Open SUP verseny küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén, s mint arról a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja beszámolt, a megméretésen több mint száz deszka siklott a komoly hullámokkal tarkított Balatonon. A népes mezőnyben három dunaújvárosi versenyzőért is szoríthattak a sportág helyi szerelmesei, ugyanis a DKSE kajak-kenusai közül Pető Zsolt szakosztályelnök, fia, Pető Ákos Zsolt, valamint Kóti Dávid is lapátot ragadott.

A magyar bajnokság keretein belül a versenyzési engedéllyel rendelkezők két kategóriában és három korosztályban mérték össze tudásukat. Ezen belül külön értékelték a felfújható és a merev deszkával indulókat is. Sprintben serdülőknél ötszáz, az ifjúsági és felnőtt korosztályban a klasszikus kétszáz méter volt a táv. Hosszútáv kategóriában a férfiaknak négy, a hölgyeknek két kilométert kellett teljesíteniük. Ami az Open versenyeket illeti, a hosszútáv és a technikai versenyben is bárki elindulhatott, derült ki az MKKSZ honlapjának beszámolójából.

A dunaújvárosi versenyzők ezúttal is alaposan kitettek magukért, ugyanis a férfi felnőtt, U23 sprint 200 méter felfújható deszka kategóriában Pető Ákos Zsolt az első, míg Pető Zsolt a harmadik helyen végzett, míg a férfi felnőtt 4 km felfújható deszka kategóriában Pető Zsolt diadalmaskodott fia, Ákos előtt, így a mieink végül négy éremmel zárták a végig kiváló hangulatú megméretést.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.