Dunaújváros Hetilap

Általános és középiskolásoknak nyújt iskolakezdési támogatást az önkormányzat

doszerk - 2022. augusztus 31. 11:15

Az idei tanévben is igényelhető az önkormányzat által nyújtott iskolakezdési támogatás – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Pintér Tamás polgármester. A célra összesen 4 millió forintot különítettek el, a jogosult szülők szeptember 30-ig igényelhetik a juttatásokat.
 

A polgármester elmondta: az igényelhető gyermekenkénti 6 és 15 ezer forintos támogatásra a jogosultságnak több feltétele is van. Ilyen feltétel például az egy főre jutó havi jövedelem összege vagy a bejelentett dunaújvárosi lakcím:
– Önkormányzatunk idén 4 millió forintot különített el az iskolakezdési támogatás fedezésére. A korábbi évekhez hasonlóan az általános iskola első, és a középiskola 9. osztályos tanulóinak számára 15 ezer forinttal, az általános iskolásoknak 6 ezer forinttal segítünk. Fontos tudni, hogy ez nem egy automatikusan járó pénzösszeg, azok a szülők kaphatják meg, akik a juttatásra vonatkozó feltételeknek megfelelnek – és a támogatás iránti kérelmüket szeptember 30-ig benyújtják a hivatalba.
Pintér Tamás kifejtette: azok a gyermekek jogosultak a támogatásra, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem összege nem haladja meg a 85 ezer 500 forintot, gyermekét egyedül nevelő személy esetében pedig a 99 ezer 750 forintot. Mindemellett feltétel még a bejelentett dunaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hely is, hangsúlyozta a város első embere:
– 2021-ben mintegy 200 gyermek részére nyújtottunk támogatást. Nagyjából ez 2 millió forintot jelentett, de idén a már említett 4 millió forintot különítettük el, mert látjuk azt, hogy sajnos mekkora gazdasági problémák elé néz Magyarország, és így városunk lakossága is. Ezért igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél több embernek próbálunk segíteni, mert tudjuk, hogy szükség lesz rá. Így innen is buzdítom az érintett szülőket, bátran vegyék igénybe gyermekük részére a támogatást!

A polgármester hozzátette az iskolakezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a jövedelemigazolásokon túl az adott intézmény iskolalátogatási igazolását is.

A kérelem az alábbi címen érhető el, és tölthető le!

Kérelem iskolakezdési támogatásra .doc (katt) >>

A kérelmet a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán kell benyújtani ügyfélfogadási időben: 

hétfőn             8-12, 13-16 óráig
szerdán          8-12, 13-18 óráig
pénteken        8-12 óráig.

Figyelem, a cikkben szerepel, de nagyon fontos: a benyújtás határideje szeptember 30. – addig várják az igényeket!

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu; illusztráció: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Közélet

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.