Dunaújváros Hetilap

Gyöngyszem született

doszerk - 2022. augusztus 13. 8:00

Talán nem is kérdés, hogy nekünk dunaújvárosiaknak a Szalki-sziget szívünk egyik csücske. Évtizedek óta az. Örömmel beszélünk róla, ha valami jó történik ott. Márpedig augusztus 5-én valami ilyesmire került sor. Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, Flame Bistro néven.

Az első mondatok természetesen az üzemeltetőt illetik, Herku Zsolt beszélt nekünk az új gyöngyszemről: - Hosszú időszak és főleg sok feladat előzte meg a megnyitónkat, a sok-sok kihívás mellett az egyik legnagyobb erőpróba még is a szakács és a chef szerződtetése volt számunkra, hiszen ők az étterem szívét-lelkét jelentik, ők a legmeghatározóbb szakemberek. Fontos volt, hogy meg tudjuk fogalmazni, milyen irányban, stílusban működjön majd az éttermünk. Mivel a tulajdonosi körben erdélyi kötődés is van, ezért úgy döntöttünk, hogy egy erdélyi jellegű, ízvilágú középkategóriás fine dining étteremet üzemeltetünk. Szeretnénk azt is, ha nem csak a dunaújvárosiakat láthatnánk majd vendégül, hanem távolabbról is érkeznének hozzánk. Egy igazi közösségi helyet álmodtunk ide, ahová nagyon sokan jönnek majd szórakozni, kikapcsolódni, jókat enni. Azt mondhatom, hogy alapvetően sikeres volt az elmúlt időszakunk, minden nap sikerült valamit elintéznünk, gondolok az engedélyekre, beszállítói szerződésekre és izgatottan vártuk az augusztus 5-ei megnyitót.

- Ami a megnyitót illeti, úgy tűnik, hogy jól sikerült. Mik a tervek a jövőre vonatkozóan?

- A legnagyobb öröm számunkra, hogy már az első nap ki tudtuk tenni a megtelt táblát. Ahogy meghirdettük a megnyitót, órákon belül lefoglaltak minden helyet. Kérnünk kellett az érdeklődőket, hogy foglaljanak át egy későbbi időpontra. Természetesen gőzerővel készülünk a folytatásra is. Szeretnénk a jóidőt és ezzel együtt a teraszunkat is kihasználni. Sok-sok zenét, dj-ket, sztárfellépőket, zenei különlegességeket tervezünk. Arról már nem is beszélek, hogy a szórakozás, illetve a szórakoztatás mellett a gasztronómia éppen ennyire fontos lesz. És nem csak az éttermünkben, hanem a két büfénkben is finom, ízletes ételekkel készülünk.

A bisztró megnyitóján ismerős arcokkal is találkoztunk. Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő, aki vérbeli vendéglátós múlttal büszkélkedhet, örömmel mondta el véleményét: - Sokan a Remix régi időszakát emlegetik ezen a helyszínen, én még ennél távolabbi időkről is tudok mesélni, hiszen tanulóként már a 70-es években dolgoztam itt. Akkor még az Arany Csillag Ifi ételbárja néven futott a hely. Aztán volt Rézrák, meg persze Remix. Szóval ismerem ezt a történelmet és nagyon szeretem is. Most pedig itt vagyunk a hivatalos megnyitón ezen a csodálatos helyszínen. Ráadásul teltházzal. Őszintén kívánom, hogy a jövőben is legyen sok vendégük, legyen ez egy igazi közösségi tér. Látom a tervezett programokat, amelyek szuperek, néztem az étlapjukat, ami hibátlan. Drukkolok nekik! Egyébként meg mindenkinek, aki valami újat csinál Dunaújvárosban, amitől többek vagyunk valamennyien!

Végh Zoltán felvételei

Pataki Attiláné az elsők között regisztrált a megnyitóra, egy baráti társasággal döntöttek a részvétel mellett: - Számomra a 80-as évek időszakát idézi ez a helyszín. Rengeteget jártunk ide. Nyáron fürdeni, télen korcsolyázni. Sőt, még discóban is sokszor megfordultam itt. Nagyon örülök ennek a helynek, hogy újra megnyitott, hiszem, hogy a város gyöngyszemeként fog üzemelni. Csak jó lenne, ha mindenki vigyázna rá, megbecsülné. Azt tapasztalom, hogy nagyon színvonalas, nívós ez a hely, a kiszolgálás. Minden. Elégedett vagyok, nagyon.

(Fábos Zsolt)

A rovat további hírei: Közélet

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

2023. feb. 05.

Az energiaválság és az elszabaduló árak mindenki életét jelentősen megnehezítették, az önkormányzatokét pedig különösen is. Évnyitó visszatekintés Pintér Tamás polgármesterrel.

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

2023. feb. 04.

A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től. A levélben a cég elmaradt távhő- illetve víz- és csatornaszámlák befizetését követeli – perrel, végrehajtással fenyegetőzik.

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

2023. feb. 04.

Folytatódott az iskolai véradások sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Vöröskereszt helyi szervezete versenyt is hirdetett az intézmények között – legutóbb az Arany János Általános Iskolában várták az önkéntes véradókat. Hangkép.

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

2023. feb. 03.

Az óvodai ágazat idei évre vonatkozó terveiről, elképzeléseiről, az intézményeket érintő elszabadult energiaárakról egyeztetett Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója. 

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

2023. feb. 03.

Az áremelkedésekről szóló sorozat újabb helyszíne volt a piac a DSTV összeállításában. Mint kiderült, aki hazai és házias ízekre vágyik, annak még mindig érdemes a Piac tér felé venni az irányt. Hangkép.
 

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

2023. feb. 02.

Hat hónapig az állam állja a vasmű dolgozóinak bérét, ám egyelőre kérdéses, hogy milyen formában kezdődhet meg újra az érdemi termelés. Sok még a kérdőjel, nem látni a megoldást.

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

2023. feb. 02.

Új sorozattal jelentkezett a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a MONDD! programjának első eseménye az óvodai nevelés nehézségeit vette górcső alá még múlt csütörtökön.