Dunaújváros Hetilap

Gyöngyszem született

doszerk - 2022. augusztus 13. 8:00

Talán nem is kérdés, hogy nekünk dunaújvárosiaknak a Szalki-sziget szívünk egyik csücske. Évtizedek óta az. Örömmel beszélünk róla, ha valami jó történik ott. Márpedig augusztus 5-én valami ilyesmire került sor. Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, Flame Bistro néven.

Az első mondatok természetesen az üzemeltetőt illetik, Herku Zsolt beszélt nekünk az új gyöngyszemről: - Hosszú időszak és főleg sok feladat előzte meg a megnyitónkat, a sok-sok kihívás mellett az egyik legnagyobb erőpróba még is a szakács és a chef szerződtetése volt számunkra, hiszen ők az étterem szívét-lelkét jelentik, ők a legmeghatározóbb szakemberek. Fontos volt, hogy meg tudjuk fogalmazni, milyen irányban, stílusban működjön majd az éttermünk. Mivel a tulajdonosi körben erdélyi kötődés is van, ezért úgy döntöttünk, hogy egy erdélyi jellegű, ízvilágú középkategóriás fine dining étteremet üzemeltetünk. Szeretnénk azt is, ha nem csak a dunaújvárosiakat láthatnánk majd vendégül, hanem távolabbról is érkeznének hozzánk. Egy igazi közösségi helyet álmodtunk ide, ahová nagyon sokan jönnek majd szórakozni, kikapcsolódni, jókat enni. Azt mondhatom, hogy alapvetően sikeres volt az elmúlt időszakunk, minden nap sikerült valamit elintéznünk, gondolok az engedélyekre, beszállítói szerződésekre és izgatottan vártuk az augusztus 5-ei megnyitót.

- Ami a megnyitót illeti, úgy tűnik, hogy jól sikerült. Mik a tervek a jövőre vonatkozóan?

- A legnagyobb öröm számunkra, hogy már az első nap ki tudtuk tenni a megtelt táblát. Ahogy meghirdettük a megnyitót, órákon belül lefoglaltak minden helyet. Kérnünk kellett az érdeklődőket, hogy foglaljanak át egy későbbi időpontra. Természetesen gőzerővel készülünk a folytatásra is. Szeretnénk a jóidőt és ezzel együtt a teraszunkat is kihasználni. Sok-sok zenét, dj-ket, sztárfellépőket, zenei különlegességeket tervezünk. Arról már nem is beszélek, hogy a szórakozás, illetve a szórakoztatás mellett a gasztronómia éppen ennyire fontos lesz. És nem csak az éttermünkben, hanem a két büfénkben is finom, ízletes ételekkel készülünk.

A bisztró megnyitóján ismerős arcokkal is találkoztunk. Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő, aki vérbeli vendéglátós múlttal büszkélkedhet, örömmel mondta el véleményét: - Sokan a Remix régi időszakát emlegetik ezen a helyszínen, én még ennél távolabbi időkről is tudok mesélni, hiszen tanulóként már a 70-es években dolgoztam itt. Akkor még az Arany Csillag Ifi ételbárja néven futott a hely. Aztán volt Rézrák, meg persze Remix. Szóval ismerem ezt a történelmet és nagyon szeretem is. Most pedig itt vagyunk a hivatalos megnyitón ezen a csodálatos helyszínen. Ráadásul teltházzal. Őszintén kívánom, hogy a jövőben is legyen sok vendégük, legyen ez egy igazi közösségi tér. Látom a tervezett programokat, amelyek szuperek, néztem az étlapjukat, ami hibátlan. Drukkolok nekik! Egyébként meg mindenkinek, aki valami újat csinál Dunaújvárosban, amitől többek vagyunk valamennyien!

Végh Zoltán felvételei

Pataki Attiláné az elsők között regisztrált a megnyitóra, egy baráti társasággal döntöttek a részvétel mellett: - Számomra a 80-as évek időszakát idézi ez a helyszín. Rengeteget jártunk ide. Nyáron fürdeni, télen korcsolyázni. Sőt, még discóban is sokszor megfordultam itt. Nagyon örülök ennek a helynek, hogy újra megnyitott, hiszem, hogy a város gyöngyszemeként fog üzemelni. Csak jó lenne, ha mindenki vigyázna rá, megbecsülné. Azt tapasztalom, hogy nagyon színvonalas, nívós ez a hely, a kiszolgálás. Minden. Elégedett vagyok, nagyon.

(Fábos Zsolt)

A rovat további hírei: Közélet

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

2022. okt. 04.

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként, adta hírül a város hivatalos oldala. 

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

2022. okt. 04.

Az oktatás világnapján szerveznek szolidaritási kiállást az oktatásért városunkban: mindenkit, szülőket, nagyszülőket is várnak a Dr. Molnár László Emlékparkba szerdán délután. Legyetek, legyenek, legyünk sokan!

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

2022. okt. 04.

A város útjai mellett tegnap, az esti órákban kezdték az őszi növényvédelmi permetezést, adta hírül a város hivatalos oldala. Két-három nap alatt végeznek a szakemberek, persze csak ha nem esik.

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

2022. okt. 04.

Önkormányzati koordinációval valósul meg a Petőfi 200 emlékév városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az előkészületek jegyében ült össze az a kerekasztal a Városházán a napokban, amely a programok gondozását vállalja. Hangkép.
 

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

2022. okt. 03.

Bővíti a szolgáltatások körét a rászorulók számára az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény helyettes szülői szolgáltatás kialakítását szervezi, és egészen október végéig várja azok jelentkezését, akik a nemes feladatot ellátják.

Véget értek a munkálatok végre

Véget értek a munkálatok végre

2022. okt. 03.

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

2022. okt. 03.

Idén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete, derül ki a DSTV összegzéséből. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont. Hangkép.