Három dunaújvárosi az Eb-csapatban

doszerk - 2022. augusztus 18. 12:00

Horváth Brigitta, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine is bekerült a magyar női vízilabda válogatott végleges Európa-bajnoki keretébe.

Bíró Attila szövetségi kapitány kijelölte a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra utazó végleges keretét. A spliti kontinensviadalnak ezúttal Keszthelyi-Nagy Rita nélkül vág neki válogatottunk, melyben a DFVE három kiválósága, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine és Garda Krisztina is helyet kapott sőt, Keszthelyi-Nagy hiányában utóbbi lesz együttesünk csapatkapitánya.
Bíró Attila, vb-ezüstérmes női válogatottunk szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján elmondta, bár az ausztrálok elleni felkészülési meccsen nem a legjobb arcát mutatta a csapat, biztosak lehetünk abban, hogy a görögök és a hollandok elleni, másfél hét múlva lejátszandó csoportrangadókra már kész lesz a keret.

– Keszthelyi Rita tizennégy éven keresztül folyamatosan a válogatott rendelkezésére állt, lejátszott több mint 300 mérkőzést, húsz világversenyen. A jövő érdekében, közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy neki ezt az Európa-bajnokságot ki kell hagynia. Jövőre ugyanis hasonló terhelésben leszünk, májusban világbajnokság, októberben Európa-bajnokság, ráadásul mindkettő olimpiai kvalifikációs esemény, az az év sokkal fontosabb lesz. A döntés tehát közös, Garda Kriszta lesz a csapatkapitány, rutinos és kiváló játékos, ráadásul eddig is ő helyettesítette Ritát ebben a szerepben. Peresztegi-Nagy Kinga abszolút újonc a keretben, de Szardíniában bizonyította, hogy helye van a keretben, ahogyan Kiss Alexandra is, aki Gangl Edina helyén lesz most második számú kapus. Horváth Brigitta és Farkas Tamara is jól teljesített a felkészülés során, itt a helyük. Mondhatom, hogy ez volt talán eddig a legkönnyebb kerethirdetésem, függetlenül attól, hogy két juniorválogatott, Neszmély Boglárka és Dömsödi Dalma ezúttal kimarad a csapatból, nekik lesz még lehetőségük később bizonyítani. A 15-ös keretből 13 játékos játszhat egy meccsen, bízom benne, hogy sem sérülés, sem a Covid nem akadályoz majd minket a céljaink elérésében.

Képek forrása: MVLSZ-archív

Garda Krisztina elmondta, örül a kapitányi szerepnek, még ha ez most egy kicsit nagyobb teher is, mint amihez hozzászokott.
– Kemények voltak az elmúlt hetek, pihenőből jöttünk vissza, aztán lenyomtunk egy hetet az ausztrálokkal, volt egy ötnapos szardíniai túra is, aminek során négy, Eb-aranyra is esélyes csapattal játszottunk. Rövid, de kemény időszak van mögöttünk, bízom benne, hogy jól sikerül az Európa-bajnokság.

A női válogatott Európa-bajnoki kerete:

Kapusok: Kiss Alexandra, Magyari Alda

Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Leimeter Dóra, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.