Két dunaújvárosi a vb-csapatban

doszerk - 2022. augusztus 20. 7:30

A DFVE két fiatalja, Kardos Dominika és Kardos Laura is helyet kapott a görögországi világbajnokságra utazó U16-os leány vízilabda válogatott keretében.

Varró Eszterékre kemény csaták várnak Larissában! (Kép: Slobodan Sandic)

Dr. Sike József, a magyar U16-os leány vízilabda válogatott edzője kijelölte a görögországi világbajnokságra utazó csapat végleges játékoskeretét. A larissai megméretésre utazó együttesben a DFVE két tehetsége, Kardos Dominika és Kardos Laura is helyet kapott, s az úgynevezett kísérleti világbajnokságon (először rendez vb-t ennek a korosztálynak a FINA) az olasz, a horvát, valamint a török együttes lesz fiataljaink ellenfele. A mieink a törökök ellen kezdik meg szereplésüket a viadalon augusztus 21-én, míg másnap előbb a horvátok, majd az olaszok ellen ugranak medencébe a magyar fiatalok.

Az U16-os leány vízilabda válogatott vb-kerete: Torma Luca, Zantleitner Helga, Kardos Laura, Horváth Zsófia, Sóti Lili, Lendvai Natasa, Kiss Patrícia, Hajdú Kata, Varró Eszter, Kardos Dominika, Lendvay Zoé, Tiba Panna, Varga Nóra. Tartalék: Gulyás-Oldal Emma, Bereczki Luca.

A stáb tagjai: dr. Sike József vezetőedző, Csicsáky Vince edző, Béres Gergely kapusedző, Batki Bence masszőr, Horváth Márton orvos, Hesz Máté csapatvezető, Biros Péter utánpótlás szövetségi kapitány.

A világbajnokság csoportjai:

A-csoport: Olaszország, Magyarország, Horvátország, Törökország
B-csoport: Görögország, Ausztrália, Svájc
C-csoport: Spanyolország, Egyesült Államok, Japán
D-csoport: Hollandia, Izrael, Dél-afrikai Köztársaság

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Augusztus 21., 10:15 (magyar idő szerint 9:15): Magyarország - Törökország
Augusztus 22., 9:00 (8:00): Magyarország - Horvátország
Augusztus 22., 18:15 (17:15): Olaszország - Magyarország

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.