Melyik a legjobb kanapé a testtartás és a hát egészsége szempontjából?

doszerk - 2022. augusztus 14. 11:00

Az ágyon kívül a kanapé valószínűleg a leggyakrabban használt bútor az otthonodban. A kedvenc műsorod nézése közben pihenőhelyként, a családi játékestek és a szeretteid látogatásakor gyülekezőhelyeként, sőt néha még a tanulás színtereként is funkcionál. (X)

Tehát csakúgy, mint egy ágy esetében, itt is fontos, hogy olyan kanapét válassz a Kanape.net kínálatából, amely optimálisan kényelmes a tested számára. A magasságának, a mélységének, a töltetének és a kanapé formájának figyelembevétele biztosítja, hogy az ülőalkatosságon eltöltött idő ne okozzon hátfájást vagy egyéb egészségügyi kellemetlenségeket.

Sokat jelent a kanapé formája

Véleményünk szerint az U-alakú kanapék jelentik a legjobb választást ezekhez a tevékenységekhez. Ennek az alaknak ugyanis megvan az a nagy előnye, hogy három egyenes oldala és két sarka van, ami azt jelenti, hogy nemcsak bőven van hely az üléshez, hanem lehetővé teszi a különböző testhelyzetekben való fekvést és a kényelmet.

Arról nem is beszélve, hogy ez az ülőgarnitúra lehetővé teszi az egy zónás ülőfelület kialakítását, amely teret szabhat a nyitott helyiségekben. Az U-alak tehát különösen hasznos nyitott terek áramlásának létrehozására.

Az ideális ülésmagasság megtalálása

Az optimális ülésmagasság akkor valósul meg, hogy ha a lábaidat és térdedet 90 fokos szögben tartod a medencédhez képest, miközben a lábaid a talajon vannak. Ezt főként csak úgy tudod lemérni, hogy ha leülsz egy székre, és megméred a számodra ideális magasságot.

A háttámla is igazán nagy jelentőséggel bírhat

Arra is érdemes ügyelned, hogy a kanapé háttámlája ne legyen túl magas. Ellenkező esetben ugyanis a fej túlságosan előrehajlik, ami hát- és nyaki problémákhoz vezethet. Itt az a fő szempont, hogy a fejed lehetőleg egy vonalban legyen a gerinceddel.

A derekadnak is szüksége van a támaszra

Ülés közben meg kell őrizned a deréktáj természetes görbületét, ezért a beépített deréktámasszal rendelkező vagy sok párnával felszerelt kanapék nagyszerű választásnak bizonyulnak.

A töltet jelentősége

Általános szabály, hogy kerüld el az olyan dizájnokat, amelyek lesüllyedésre és görnyedésre ösztönöznek, mivel így felesleges nyomást gyakorolsz a hátadra.

Csábító lehet a legpuhább kanapé felé venni az irányt, azt gondolva, hogy ez lesz a valaha volt legkényelmesebb ülőalkalmatosságod, de a hátad valószínűleg hosszú távon ezt nem fogja tolerálni. A közepesen kemény és kemény kanapék általában jobban elősegítik a helyes testtartást és megőrzik a gerinc természetes helyzetét.

Végső gondolatok

Az olyan tevékenységeknél, mint például amilyen a tanulás vagy a családi mozimaraton, a kényelmes elhelyezkedés lehetősége mellett fontos a gerinc és a hát egészségének megőrzése, ezért az általad választott kanapénak támogatnia kell a testtartást, nem pedig rontani még azon.

Ezért az ideális ülőgarnitúra kiválasztásánál mindenképpen vedd figyelembe a fentebb felsorolt pontokat, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd meg.

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)