A Dunaferr ügyében tárgyalt a képviselő is

Öcaline - 2022. szeptember 20. 9:21

A város meghatározó foglalkoztatójának válsága kapcsán fontos egyeztetéseket folytatott dr. Mészáros Lajos. Térségünk országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be a fejleményekről.

Mint írja, elsőrendűen fontos számára a Dunaferr helyzete, különösen azoknak a családoknak a szempontjából, amelyek megélhetése a társaságcsoport működésétől függ. Dr. Mészáros Lajos szerint "a menedzsmenti funkciók korlátai és a döntésképesség deficitje" mellett az energiaár-robbanás is elérte a Vasműt. A képviselő számára a munkahelyek megőrzése a legfontosabb, ezért napi kapcsolatban áll a Vasmű menedzsmentjével, információval látták és látják el a legfontosabb kormányzati intézkedések szükségességéről. 
Ennek jegyében személyesen kereste fel dr. Molnár Krisztiánnal, a megyei közgyűlés elnökével Lázár János építési és beruházási minisztert, ahol a Vasmű helyzete mellett a kórház fejlesztéseiről is konzultáltak. Dr. Mészáros Lajos összegzéséből kiderül: Sevcsik Mónika a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés igazgatójaként levelet írt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek. E levél tartalmazta azokat a kormányzati lépéseket, amelyek szükségesek a magyar acélipar válságon történő átsegítéséhez – a levél mellett a képviselő is jelezte mindkét miniszternek az intézkedések fontosságát. 
Szintén dr. Molnár Krisztiánnal kereste fel a térség országgyűlési képviselője Várujhelyi Ferenc államtitkárt, a NAV elnökét annak érdekében, hogy a Vasmű és a NAV között folyamatban lévő ügyek a törvényes lehetőségek között minél előbb lezáruljanak, így javítva a cégcsoport likviditási helyzetén – az egyik ügy már meg is oldódott, szerepel a képviselői összegzésben. 

Dr. Mészáros Lajos kiemelte: a hét folyamán alkalma lesz további tárgyalásokat folytatni meghatározó kormányzati szereplőkkel a Vasmű helyzetéről – bízik benne, hogy ezeknek pozitív eredménye lesz. 

(Illusztráció: Dr. Mészáros Lajos – facebook)

A rovat további hírei: Dunaferr

Több kérő is látszik a vasgyár körül – az állam nincs köztük

Több kérő is látszik a vasgyár körül – az állam nincs köztük

2023. jan. 20.

December végén érkezett a hír, hogy egy újabb rendeletmódosítással azonnal elrendelhető a Dunaferr felszámolása. A nagy múltú cégnél azóta a felszámoló irányít, a várva várt befektetőről azonban egyelőre keveset tudni, pedig nélküle nem lehet megoldani a helyzetet. 

A Metinvest is a radaron – új kérő a Dunaferrért?

A Metinvest is a radaron – új kérő a Dunaferrért?

2023. jan. 10.

Miközben a vállalatcsoport "őrlángon" üzemel és javában tart a felszámolás, a sokat emlegetett angol Liberty mellett egy másik, még komolyabb acélpiaci szereplő is versenybe szállt a Dunaferr tulajdonlásáért, értesült a DO.

Portfolio: a támadások hozták nehéz helyzetbe a Dunaferrt

Portfolio: a támadások hozták nehéz helyzetbe a Dunaferrt

2022. dec. 06.

Exkluzív interjút adott az ISD Dunaferr Zrt. helyzetéről a Portfolio.hu gazdasági portálnak Sevcsik Mónika; a vállalatcsoport RMS és HR igazgatója szerint a Dunaferrt ért támadások bizonytalanították el a partnereket – a jelen a túlélésről és az újraindulás feltételeinek megteremtéséről szól, állítja.

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

2022. dec. 02.

A menedzsment azért tartotta fontosnak a válaszadást, mert a gazdasági portál szerint a vállalatcsoport kapuin belül megkezdődött az üzemek biztonságos lekapcsolásának előkészítése.

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

2022. nov. 24.

Nyilvánosságra hozta a vállalatcsoport partnereinek írt tájékoztató levelet az ISD Dunaferr Zrt. – a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük a DO-hoz is eljuttatott, Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes  és dr. Nagy Péter ügyvéd jegyezte dokumentumot!

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

2022. nov. 21.

Szabálytalan közgyűléssel, alaptalan nyilatkozatokkal tesznek próbát a cégfoglalásra az ISD Dunaferr Zrt.-t támadó körök, áll a vállalatcsoport friss közleményében. Betűhív közlés.

Ismét csalók próbálnak "közgyűlést" szervezni a Dunaferrnél!

Ismét csalók próbálnak "közgyűlést" szervezni a Dunaferrnél!

2022. nov. 17.

Közleményben figyelmeztet a társaságcsoport az újabb akcióra – az összegzés az ISD Dunaferr Zrt. hivatalos oldalán látott napvilágot délután. Betűhív közlés.