Álom maradt az elődöntő

spigott - 2022. szeptember 5. 20:09

Nagyot küzdött, de fejet kellett hajtania a címvédő spanyolok előtt a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatottnak a spliti Európa-bajnokságon.

A címvédő spanyolok elleni negyeddöntővel folytatta a spliti Európa-bajnokság küzdelmeit a három DFVE-játékossal, Garda Krisztinával, Horváth Brigittával és Mahieu Geraldinnel felálló magyar női vízilabda válogatott hétfőn este hét órától.

A kezdés azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt eltervezte Bíró Attila szövetségi kapitány, a gól nélküli első négy perc után két támadáson belül két szerencsés találatot is szereztek a spanyolok, s ugyan Horváth egy pontos átlövéssel szépített, a negyed hajrájában Beatriz és Ortiz is mattolta Magyari kapust, így az első szünethez érve már 4-1-es spanyol fórt mutatott az eredményjelző. A második nyolc percre nagyon összekapta magát együttesünk, mely támadásban és védekezésben is feljavult, s bár Szilágyi találatára még válaszolt az ellenfél, Szilágyi és Gurisatti újabb villanása után végre sikerült egyenlíteni (5-5). Sokáig sajnos nem örülhettünk ennek, mert a második felvonás utolsó gólja a spanyoloké volt, így a félidei pihenőnél 6-5-re vezetett a címvédő.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Illyés Tibor

Amilyen biztatóan alakult a második etap, olyan rosszul a harmadik, ugyanis az addig elfogadhatóan működő védekezés megtört, ráadásul a támadásban elkövetett hibákat is gyors kontrákkal büntette meg a spanyol válogatott, mely hat alkalommal is betalált a magyar kapuba, így hiába szerzett gólt közben Parkes és Garda is, tovább nőtt a különbség a felek között, s a záró negyed előtt már négygólos hátrány miatt bosszankodhattunk (8-12). A mieink persze ennek ellenére sem adták fel, az utolsó etapban két perc alatt szerzett két góllal felezték meg hátrányukat, ám ennél tovább sajnos nem jutottak, mert a hajrára nagyon összekapta védekezését a spanyol csapat, mely gyorsan visszaállította a két gárda köztikorábbi különbséget, s végül 15-11-es sikert aratva jutott be az Európa-bajnokság legjobb négy csapata közé, míg a mieink az 5-8. helyért játszhatnak a folytatásban.

Magyarország - Spanyolország 11-15 (1-4, 4-2, 3-6, 3-3)
Gólszerzők: Garda 3, Szilágyi 2, Parkes 2, Horváth B., Gurisatti, Leimeter, Vályi, ill. Leiton 3, Ortiz 3, Garcia-Godoy 3, A. Espar 2, Ruiz 2, Prats, Perez

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.