Sima győzelemmel zárt a válogatott

spigott - 2022. szeptember 9. 18:38

Ötödik helyen végzett a spliti Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatott, miután 18-7-re legyőzte Izrael csapatát a kontinensviadal ma esti helyosztóján.

A franciák elleni sima győzelmet követően Izrael ellen ugrott medencébe a három DFVE-játékossal, Garda Krisztinával, Horváth Brigittával, és Mahieu Geraldinnel felálló magyar válogatott, s bár utóbbi ezúttal nem került be a meccskeretbe, a cél nem lehetett más, mint a győzelem magabiztos megszerzése.

Vízilabdázóink ennek szellemében is vágtak neki a találkozónak, s alig telt el négy perc a játékidőből, mikor Garda, Parkes és Szilágyi góljaival már három góllal vezettek. Ekkor azonban egy kicsit megtört a mieink lendülete, az izraeliek szépítettek, így az első szünetre 3-1-es magyar előnnyel vonultak a felek. A második felvonást egy újabb 3-0-s rohammal indította együttesünk, mely innentől kezdve magabiztosan tartotta előnyét, s még az is belefért, hogy ötméterest, ziccereket hibázzon, így is 8-3-ra vezetett a meccs derekához érve.

Képek forrása: MTI/Illyés Tibor

A fordulást követően Gurisatti találatával már hattal vezetett a magyar csapat, s bár az ellenfél gyorsan szépített, a folytatásban óriási fölényben játszott válogatottunk, mely további öt góllal szomorította az izraelieket, így a záró nyolc perc előtt már 14-4-es magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Sok izgalom természetesen már nem maradt az utolsó negyedre, de vízilabdázóink azért ezt is behúzták 4-3-ra, így végül 18-7-es sikerrel szerezték meg az Európa-bajnokság ötödik helyét.

Magyarország - Izrael 18-7 (3-1, 5-2, 6-1, 4-3)

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.