Ismét az Üstökös Kupáért küzdenek

spigott - 2022. október 28. 17:17

Hatvanhét csapat közel ezer játékosa ragadhat labdát a 18. Üstökös Kupa elnevezésű utánpótlás kézilabda tornán az előttünk álló hétvégén.

Kép: DO-archív

Idén újra megrendezi a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség az Üstökös Kupa elnevezésű utánpótlás kézilabda tornát, melyen immáron tizennyolcadik alkalommal csapnak össze egymással a megméretésre nevező leány és fiú együttesek szombaton és vasárnap. Csapatokból szerencsére az ismert nehézségek ellenére sem lesz hiány, ugyanis a lányoknál mind az öt korcsoportban (U11-U15), míg a fiúknál az U11-es, az U12-es és az U14-es korcsoportban rendezik meg a tornát, összesen hatvanhét együttes, s közel ezer ifjú kézilabdázó részvételével.

Ahogy azt már az Üstökös Kupákon megszokhattuk, ezúttal is több helyszínen meccselnek majd egymással a csapatok, hiszen a Dunaújvárosi Sportcsarnok mellett az egyetemi sportcsarnokban, az Arany és a Gárdonyi iskola tornatermeiben, valamint a Rácalmási Sportcsarnokban ragadnak labdát a játékosok. A hivatalos program szerint szombaton délelőtt fél kilenctől kezdődnek meg a csoportküzdelmek, s a lányoknál az U11-es és az U15-ös korosztály, míg a fiúknál az U11-esekés az U12-esek viadala lesz egynapos, a többiek szombaton és vasárnap is pályára lépnek.

Ami a mezőnyt illeti, harminckét egyesület hatvanhét csapata vesz részt az idei Üstökös Kupán, s természetesen itt lesznek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiataljai is, akik az U11-es (Gárdonyi iskola), U13-as (Dunaújvárosi Sportcsarnok), U14-es (Rácalmási Sportcsarnok) és U15-ös korosztályban (Dunaújvárosi Sportcsarnok) is pályára lépnek a lányok között, természetesen a minél jobb szereplés reményében.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.