Pontos szezonrajt Dágon

spigott - 2022. október 3. 12:15

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

Kemény feladat várt a DKSE felnőtt röplabda csapatára a Dág otthonában megvívott NB I-es bajnoki találkozón vasárnap. Tomanóczy Tibor együttese a nyáron alaposan átalakult, így kíváncsian várta mindenki, mire lesz képes a jó erőkből álló házigazdák ellen úgy, hogy négy játékosa, a kubai Hechavarria, az ukrán Velicsko, illetve Szalai Kristóf és Béres Mátyás sem állt a szakvezetés rendelkezésére különböző okok miatt.

Talán ezért is, de alaposan beragadt a rajtnál csapatunk, így a hazaiak pillanatok alatt megléptek öt-hat ponttal, s mikor már tíz pont volt az előnyük, igazából el is dőlt az első játszma sorsra. Röplabdázóink igyekeztek persze, s bár feljebb már nem tudtak kapaszkodni, a szettet azért úgy zárták, hogy arra lehetett építeni a folytatásra (25-15). A szünetben rendezte is sorait együttesünk, mely komoly, kiegyenlített csatát vívott ellenfelével, s ugyan hol az egyik, hol a másik gárda vezetett, a véghajrát jól bírta a Tomanóczy-gárda, mely 25-23-as részsikerrel egalizált.

Az újabb térfélcserét követően egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek, ám a játszma derekától pontosított játékán a Dág, s előnyét fokozatosan növelve vette vissza a vezetést (25-17). Egy szettig örülhetett ennek a házigazda, mert a DKSE röpisei ismét összekapták magukat, s egy nagyon simán megnyert játszmával (20-25) egyenlítettek, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma. Itt ismét jobban kezdett a hazai csapat, s bár a DKSE kapaszkodott becsülettel, az utolsó pontoknál a vendéglátók voltak hatékonyabbak, s 15-13-re behúzták a szettet, s ezzel együtt a meccset is.

Képek: DO-archív

Mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző a találkozó után érdeklődésünkre elárulta, az egy szerzett pontnak örül, ám a játékon még van mit javítani.
– Sikerült pontot szereznünk a jó erőkből álló Dág ellen úgy, hogy négy játékosunk is hiányzott, s akadt időszaka a meccsnek, mikor három tizenhét év alatti játékosunk is pályán volt, ennek tudok azért örülni. A játékunk azonban nagyon hullámzó volt, akadtak olyan állások, amelyekbe beragadtunk, ezeket kellett volna elkerülni ahhoz, hogy győztesen tudjuk elhagyni a pályát. Van tehát még javítani valónk, remélem hamarosan a most hiányzókra is számíthatunk.

Dág KSE – DKSE 3-2 (15, -23, 17, -20, 13)

DKSE: Tóth, Pavliuk, Kisházi, Laczi, Gőczi, Winter, Kuti (liberó). Csere: Farkas, Pintér, Vida. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

2022. dec. 01.

Hazai pályán, az UTE ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Nehéz ellenfél a kupában

Nehéz ellenfél a kupában

2022. dec. 01.

A DVSC lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

A címvédő ellen játszanak a Bikák

A címvédő ellen játszanak a Bikák

2022. dec. 01.

Hazai környezetben, a Csíkszereda elleni összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Hazatért a válogatott bekk

Hazatért a válogatott bekk

2022. nov. 30.

Tóth Gergely személyében egy ponterős, helyi nevelésű játékossal erősítette meg védősorát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.