Pontos szezonrajt Dágon

spigott - 2022. október 3. 12:15

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

Kemény feladat várt a DKSE felnőtt röplabda csapatára a Dág otthonában megvívott NB I-es bajnoki találkozón vasárnap. Tomanóczy Tibor együttese a nyáron alaposan átalakult, így kíváncsian várta mindenki, mire lesz képes a jó erőkből álló házigazdák ellen úgy, hogy négy játékosa, a kubai Hechavarria, az ukrán Velicsko, illetve Szalai Kristóf és Béres Mátyás sem állt a szakvezetés rendelkezésére különböző okok miatt.

Talán ezért is, de alaposan beragadt a rajtnál csapatunk, így a hazaiak pillanatok alatt megléptek öt-hat ponttal, s mikor már tíz pont volt az előnyük, igazából el is dőlt az első játszma sorsra. Röplabdázóink igyekeztek persze, s bár feljebb már nem tudtak kapaszkodni, a szettet azért úgy zárták, hogy arra lehetett építeni a folytatásra (25-15). A szünetben rendezte is sorait együttesünk, mely komoly, kiegyenlített csatát vívott ellenfelével, s ugyan hol az egyik, hol a másik gárda vezetett, a véghajrát jól bírta a Tomanóczy-gárda, mely 25-23-as részsikerrel egalizált.

Az újabb térfélcserét követően egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek, ám a játszma derekától pontosított játékán a Dág, s előnyét fokozatosan növelve vette vissza a vezetést (25-17). Egy szettig örülhetett ennek a házigazda, mert a DKSE röpisei ismét összekapták magukat, s egy nagyon simán megnyert játszmával (20-25) egyenlítettek, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma. Itt ismét jobban kezdett a hazai csapat, s bár a DKSE kapaszkodott becsülettel, az utolsó pontoknál a vendéglátók voltak hatékonyabbak, s 15-13-re behúzták a szettet, s ezzel együtt a meccset is.

Képek: DO-archív

Mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző a találkozó után érdeklődésünkre elárulta, az egy szerzett pontnak örül, ám a játékon még van mit javítani.
– Sikerült pontot szereznünk a jó erőkből álló Dág ellen úgy, hogy négy játékosunk is hiányzott, s akadt időszaka a meccsnek, mikor három tizenhét év alatti játékosunk is pályán volt, ennek tudok azért örülni. A játékunk azonban nagyon hullámzó volt, akadtak olyan állások, amelyekbe beragadtunk, ezeket kellett volna elkerülni ahhoz, hogy győztesen tudjuk elhagyni a pályát. Van tehát még javítani valónk, remélem hamarosan a most hiányzókra is számíthatunk.

Dág KSE – DKSE 3-2 (15, -23, 17, -20, 13)

DKSE: Tóth, Pavliuk, Kisházi, Laczi, Gőczi, Winter, Kuti (liberó). Csere: Farkas, Pintér, Vida. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.