Szoros győzelem a fővárosban

spigott - 2022. október 16. 12:00

Hátrányból fordítva, ötszettes csatában tudott nyerni a TFSE otthonában lejátszott NB I-es bajnokin a DKSE felnőtt röplabda csapata.

Kép: DO-archív

A fővárosban, az egy győzelemmel és egy vereséggel álló TFSE otthonában folytatta az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata szombaton este. A mieink célja természetesen a győzelem megszerzése volt, s bár a feladat nem tűnt egyszerűnek, a változatos játékot hozó első felvonást jó hajrájának köszönhetően 25-21-re Tomanóczy Tibor alakulata nyerte meg. A második szettben villámrajtot vettek a vendéglátók, hamar elléptek négy ponttal, s ugyan a mieink mindent elkövettek azért, hogy felzárkózzanak, a fővárosiak tartották két-hárompontos fórjukat, s mivel a játszma végén is jól összpontosítottak, így megérdemelten egyenlítettek (25-21).

Az újabb térfélcserét követően hullámzó játékot láthattak a meccsre kilátogatók, s azt, hogy hol a hazaiak, hol a mieink vezettek egy-két ponttal. A szett hajrájához közeledve úgy tűnt, sikerül ismét behúzni a játékot, ám hiába vezettek röplabdázóink 22-19-re, a végét a TFSE bírta jobban, s egy 6-1-es sorozattal fordítva behúzta ezt a játszmát is (25-23). A negyedik szettben már muszáj volt feljavulnia a Tomanóczy-gárdának, ám a vendéglátók is nagyot küzdöttek, így egészen a véghajráig fej-fej mellett haladtak a felek (20-20). Ekkor szerencsére tudtak újítani Laczi Dominikék, s most ők vágtak ki egy 5-1-es etapot, így az ötödik játszma döntött a pontok elosztásáról (21-25).

Melyben hamar magához ragadta a kezdeményezést együttesünk, mely Pavljuk jó nyitásainak is köszönhetően jutott két-hárompontos előnyhöz, s ezt nemcsak megtartotta, hanem még növelte is, így végül 15-11-re megnyerte a játékot, s ezzel együtt a mérkőzést is, így három fordulót követően hat szerzett ponttal áll az NB I Liga harmadik helyén.

TFSE - DKSE 2-3 (-21, 21, 23, -21, -11)

DKSE: Tóth, Velicsko, Pavljuk, Laczi, Gőczi, Winter, Kuti (liberó). Csere: Kisházi, Vida, Pintér, Herceg. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.