A továbbjutásért küzd a DFVE a BL-ben

spigott - 2022. november 18. 14:00

Két és fél nap alatt négy találkozó vár a DFVE felnőtt női vízilabda csapatára a Bajnokok Ligája franciaországi selejtezőcsoportjában.

Kép: DO-archív

Újabb kupamérkőzések várnak a DFVE felnőtt női vízilabda csapatára, ám ezúttal nem itthon, hanem a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában ugranak medencébe Mihók Attila tanítványai négy alkalommal is, mától egészen vasárnapig. Együttesünk nem kapott könnyű ellenfeleket a BL első selejtezőcsoportjában, ugyanis a tavalyi LEN Kupát éppen a mieink ellen elhódító görög Ethnikosz Pireusz, az olasz SIS Roma, a német Spandau Berlin, valamint a francia Mulhouse csapatai ellen kell megméretnie magát Horváth Brigittáéknak.

A selejtezőből az első három együttes jut tovább a Bajnokok Ligája következő fordulójába, míg a csoportok utolsó két helyezettje az Euro Kupában szerepel tovább, s a mieink célja természetesen az, hogy megszerezzék az első három hely valamelyikét. A Mihók-csapat a házigazda Mulhouse ellen kezdi meg a csoportküzdelmeket ma este fél kilenctől, szombaton viszont két összecsapás is vár vízilabdázóinkra, akik fél tizenkettőtől a Pireusz, este fél héttől a Róma ellen ugranak medencébe, míg vasárnap délelőtt fél tíztől a Berlin ellen zárják a BL selejtezőjét.

Kőkemény sorozat vár tehát együttesünkre, mely ennek ellenére is bizakodva vág neki a sorozatnak, árulta el Garda Krisztina, a DFVE női vízilabdázónak csapatkapitánya.

– Még a sorsolással azt gondolom, hogy nincs is probléma, de ez a meccsbeosztás megint egy kicsit keményre sikeredett, hogy huszonnégy órán belül három meccset is kell játszanunk. Két olyan csapat van, akit képesek vagyunk magabiztosan legyőzni, a Róma elég jó csapat, sok olasz válogatottjuk van, de bízom abban, hogy egy meccsen bármire képesek lehetünk. A görögök talán gyengültek a tavalyi évhez képest, három olyan kulcsjátékosuk is eligazolt, akik nagy szerepet játszottak a LEN Kupa megnyerésében, szóval én abszolút bizakodó vagyok, hogy egy gyors, ritmusos játékot tudunk játszani, amivel az ellenfeleknek kell majd felvenni a versenyt.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.