Ferencvárosi továbbjutás a kupában

spigott - 2022. november 12. 19:14

Csak az első negyedben tudta megnehezíteni a Fradi dolgát a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a Magyar Kupa negyeddöntőének fővárosi visszavágóján.

A péntek esti 8-8-as dunaújvárosi mérkőzést követően ma már a fővárosban mérte össze egymással erejét a DFVE és a Fradi női vízilabda csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Bár a párharc visszavágóját a fővárosiak várhatták valamivel kedvezőbb helyzetben, a mieink tegnap már bizonyították, hogy képesek felvenni a harcot a nyáron jelentősen megerősített zöld-fehérekkel. A találkozó első negyede ennek megfelelően óriási küzdelmet hozott, melyben a hazaiak szereztek vezetést egy gyors Gurisatti-góllal, de Garda még az első negyed derekán egalizált egy sikeresen végrehajtott ötméteresből sőt, a játékrész hajrájában egy szép átlövéssel a vezetést is megszerezte együttesünknek. Sokáig nem örülhettünk azonban az előnynek, mert Dömsödi emberelőnyből bevette Aarts kapuját, így a tegnapi meccshez hasonlóan 2-2-es döntetlennel ért véget az első nyolc perc.

Képek: DO-archív

A második etapból szűk három perc telt el, mikor visszavette az előnyt a fővárosi alakulat, s mivel a mieink egyre nehezebben találtak utat ellenfelük kapujához, Kuna révén először vezetett kettővel a Fradi a 13. percben (4-2). Erre ugyan Dobi fórból válaszolt még, a játékrész hajrájában Farkas duplázott, így a nagyszünetre már 6-3-as vezetéssel vonulhattak a vendéglátók. A fordulást követően sajnos hamar eldöntötte a továbbjutás kérdését a Fradi, mely a remek napot kifogó Gurisatti egymás után szerzett három góljával duplázta meg vezetését (9-3). A mieinknek ekkor szinte semmi nem jött össze, s bár 11-3 után kétszer is bevették ellenfelük kapuját, túl sok izgalmat már nem ígért a záró felvonás (11-5). Vízilabdázóink a tetemes hátrány ellenére sem adták fel a küzdelmet, s bár Kardos Dominika emberelőnyös góljával csökkentették a két gárda közti különbséget, a hajrában az egyik oldalon Leimeter és Pőcze, míg a másikon Mahieu volt eredményes, így a Fradi végül 13-7-es győzelmet aratva jutott be a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé.

FTC-Telekom - DFVE 13-7 (2-2, 4-1, 5-2, 2-2)

DFVE: Aarts - Dobi 1, Mahieu 1, Szabó, Garda 3, Mucsy, Sümegi. Csere: Maczkó (kapus), Jonkl, Sajben, Horváth 1, Kardos D. 1, Somogyvári, Kardos L. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.