Focival emlékeztek sporttársaikra

spigott - 2022. november 2. 17:00

A férfiak mezőnyében a Héger Ádám Barátai csapata, a hölgyeknél a DPASE-Sárkeresztes együttese nyerte a X. Héger Ádám, IX. Ádám Anita, V. Komáromi Ádám Emléktornát.

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, idén is mindenszentek ünnepe előtt rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) azt a kispályás labdarúgó tornát, melyen egykori sporttársaik, Héger Ádám, Ádám Anita, valamint Komáromi Ádám emléke előtt adóztak a sportág szerelmesei. Az immáron tizedik alkalommal megtartott viadalnak ezúttal a Rácalmási Sportcsarnok adott otthont október utolsó napján, s a férfiak mezőnyében nyolc, míg a hölgyeknél öt együttes nevezett a megméretésre.

A hivatalos program hétfőn reggel nyolc órakor kezdődött meg a férfi mezőny csoportmeccseivel, ahonnan az első elsőkét helyezett jutott be az elődöntőbe, míg a harmadikak az ötödik, a negyedikek pedig a hetedik helyért léptek pályára a véghajrában. A helyosztókon előbb Bakos Zsolt Emlékcsapat meccs nélkül (5-0) szerezte meg a hetedik pozíciót, míg a Ristorante Azzari Mirage együttese a Tour Mix elleni 4-2-es sikerrel gyűjtötte be az ötödik helyet. Az elődöntők komoly csatát, nagy küzdelmet hoztak, melyekben a Héger Ádám Barátai egy utolsó perces góllal nyert 1-0-ra a Kemi-Ker ellen, míg a Komáromi Ádám Barátai formációja 2-0-s sikert aratott az FM Solar Vill ellen.

Az éremcsaták előtt tartották meg a már hagyományos megemlékezést, melyen Tóth Imre, a Carissa SE elnöke, Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, valamint Barta Endre, önkormányzatunk humán ügyekért felelős alpolgármestere szólt a szívből a megjelent családtagokhoz és a labdarúgókhoz.

A megható perceket követően jöhettek az érmes csaták, s a bronzmeccsen a Kemi-Ker 2-0-s sikert aratott az FM Solar Vill ellen, míg a döntőben Héger Ádám Barátai 1-0-ra legyőzték Komáromi Ádám Barátait, megszerezve ezzel az idei emléktorna első helyét. A férfiak tornája után vette kezdetét a hölgyek versengése, ahol kiemelkedett a mezőnyből a DPASE-Sárkeresztes együttese, mely minden mérkőzését magabiztosan megnyerve, 22-1-es gólkülönbséggel szerezte meg az aranyérmet, megelőzve a Kerekegyházi SE és a Baracs SE csapatait.

Képek forrása: DLSZ/Ihász Martin

A DLSZ korábbi rendezvényeihez hasonlóan nemcsak a csapatokat, hanem az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is díjazták a szervezők az eredményhirdetésen. A férfiaknál a legjobb játékos díját Mohácsi Norbert (Komáromi Ádám Barátai), a legjobb kapusét Cseresnyés Alex (Kemi-Ker Kft.) érdemelte ki, míg a gólkirályi címet Horváth Dániel (Héger Ádám barátai) szerezte meg. A hölgyek mezőnyében Császár Ibolya Valentinát (Kerekegyházi SE) választották a legjobb játékosnak, a legjobb kapusnak járó díjat Csizmók Adrienn és Szabó Zsófia (DPASE-Sárkeresztes) vihették haza, míg a gólkirálynői címet idén Szabó Anita (DPASE-Sárkeresztes) gyűjtötte be a végig kiváló hangulatú megméretésen, melyen ismét méltó módon emlékeztek meg egykori tásaiktól a labdarúgók, bizonyítva, mennyire összetartó közösséget alkotnak évek óta.

Az Emléktorna részletes eredménysora és különdíjasai a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.