Fontos pontokkal gazdagodtak

spigott - 2022. november 7. 8:00

Bár az első játékot elbukta, végül magabiztos győzelmet aratott a Szolnok elleni hazai mérkőzésen a DKSE felnőtt röplabda csapata az NB I Ligában.

Hazai környezetben, a Szolnok elleni mérkőzéssel folytatta az NB I Liga alapszakaszát a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este fél hattól. Mivel a két gárdát öt pont és három helyezés választotta el egymástól a tabellán, a mieink számítottak a meccs esélyeseinek, ám biztosra nem mehettek röpiseink, mert a szolnokiak is javuló formát mutattak az utóbbi napokban.

Ez látszott is a vendégek első szettben nyújtott teljesítményén is, mert önbizalomtól duzzadva vágtak neki a csatának, s mivel a mieink ekkor még nem voltak kellően élesek, jobbára a Szolnok irányította a játékot. Ez az eredmény alakulásán is meglátszott, mert 12-12 után három, majd öt ponttal is meglógtak a vendégek, s előnyüket a hajrában is megőrizve 25-22-re megnyerték a nyitófelvonást.

A második etapra összekapta magát a DKSE is, mely 4-4 után fokozatosan javuló játékkal lépett meg ellenfelétől, s hiába kért időt a vendégek mestere, a mieink öt, majd hét ponttal is vezettek már a szett hajrája előtt (14-7). Ekkor magára talált az ellenfél is, mely lassan, de biztosan dolgozta le hátrányát, ám hiába jött fel 19-18-ra, az utolsó pontoknál röplabdázóink koncentráltak jobban, s végül ki is egyenlítettek (25-21).

Végh Zoltán felvételei

Az újabb térfélcserét követően is hullámzó játékot nyújtottak a felek, de jobbára a mieinknél volt az előny sőt, 9-7 után sorozatban három pontot szerzett a Tomanóczy-gárda (12-7). Ez láthatóan lendületbe is hozta játékosainkat, akik magabiztos, szép játékkal növelték tovább fórjukat, s 25-18-as részsikerrel kerültek közelebb a remélt sikerhez.

A negyedik játszma ezzel együtt még ígért izgalmakat, mert arra számítani lehetett, hogy a Szolnok nem adja könnyen magát. Tomanóczy Tibor alakulata azonban ismét jobban vágott neki a játszmának ellenfelénél, s mikor 16-10-re vezetett, úgy tűnt, simán be is húzza a győzelmet. A vendégek azonban óriási hajrát nyitva feljöttek egyetlen pontra, ám 23-22 után már csak a mieink voltak eredményesek, így 25-22-re behúzták a játékot, s ezzel együtt győzelmet is, aminek köszönhetően feljöttek a bajnoki tabella második helyére.

DKSE - Szolnoki RK 3-1 (-22, 21, 18, 22)

DKSE: Tóth, Pavliuk, Kisházi, Laczi, Hechavarria, Winter, Kuti (liberó). Csere: Farkas, Gőczi, Vida, Pintér, Velicsko, Szalai, Béres (liberó), Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.