Későn hajrázott a Kohász

spigott - 2022. november 17. 17:45

Egygólos, 30-29-es vereséget szenvedett az Alba FKC elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia felnőtt csapata a sportcsarnokban ma délután.

Kép: DO-archív

Bár a bajnoki küzdelmek csak decemberben folytatódnak, becsülettel készül az előtte álló kihívásokra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. Rapatyi Tamás gárdája legközelebb november 23-án játszik tétmérkőzést a Magyar Kupában az Ajka vendégeként, s már ezt is figyelemben tartva játszott ma zárt kapus edzőmeccset együttesünk a megyei rivális Alba FKC ellen.

A Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett találkozó kiegyenlített játékkal kezdődött, ám nem sokáig haladtak fej-fej mellett a csapatok, mert miközben a mieink több hibát is elkövettek támadásban és védekezésben, addig a fehérváriak pontosabb teljesítményt nyújtva szereztek két-háromgólos vezetést (6-9). A játékrész derekához érve sem változott sokat a játék képe, akadémistáink hiába rohantak vetélytársuk után, az Alba játékosai nemcsak tartották, hanem növelték is fórjukat, s a félidei szünetig megduplázták előnyüket (13-19).

A térfélcserét követően lényegesen hatékonyabban, gyorsabban játszottak kézilabdázóink, s még tíz perc sem telt el a játékrészből, mikor megfelezték hátrányukat (21-24). Jött is a vendégek időkérése, amivel sikerült ideiglenesen megakasztani a mieink felzárkózását, ám a félidő derekán már csak kettő gól volt a fehérvári előny (25-27). A véghajrá előtt újra többet hibázott együttesünk a kelleténél, s megint ellépett néggyel az Alba, s bár innen is sikerült minimálisra csökkenteni a két gárda közti különbséget, utolsó támadását elhibázta együttesünk, így az Alba FKC 30-29-es sikerével ért véget a mindkét gárda számára hasznos találkozó.

DKKA - Alba FKC 29-30 (13-19)
Jegyzőkönyv később

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.